У-20 репрезентација Кине у четвртој лиги Њемачке?!

Немачки фудбал разматра предлог да се репрезентација Кине до 20 година уврсти у четврту лигу те земље, рекао је председник националног савеза Феликс Видеман.

Фудбал 24.06.2017 | 11:00
У-20 репрезентација Кине у четвртој лиги Њемачке?!
Годинама је познато да Кинези имају велике планове када је фудбал у питању, а последњом идејом показали су и оригиналан начин да у том спорту постану још јачи.

О чему се ради?

У Фудбалски савез Немачке већ је стигао предлог из Азије, да се репрезентација Кине за играче до 20 година уврсти у четврту лигу те земље. Председник националног савеза Немачке Феликс Видеман то је потврдио у четвртак.

"Ништа још није договорено, али су клубови за. За такав предлог постоји велики интерес", рекао је Видеман агенцији АП.

Репрезентација Кине би имала статус као и сваки други клуб, али се бодови не би рачунали, тако да њено учешће не би утицало на ток такмичења.

Југозападна регионална лига Немачке има 19 клубова и сваки има по два слободна кола која ће моћи да користи за пријатељске утакмице.

Кинеска репрезентација учешћем у немачком првенству жели да се спреми за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Немачки клубови из тог ранга би добили око 15 хиљада евра компензације за две утакмице против репрезентације Кине, ако план буде усвојен.

База репрезентације била би у месту Хајделберг.

Чланови Југозападне регионалне лиге ће се састати 11. јула, када ће одлука вероватно бити донета уз консултације са Фудбалским савезом Немачке.

Кина и Немачка су у новембру потписале петогодишњи уговор о партнерству у циљу развијања фудбала у азијској земљи.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар