U-20 reprezentacija Kine u četvrtoj ligi Njemačke?!

Nemački fudbal razmatra predlog da se reprezentacija Kine do 20 godina uvrsti u četvrtu ligu te zemlje, rekao je predsednik nacionalnog saveza Feliks Videman.

Fudbal 24.06.2017 | 11:00
U-20 reprezentacija Kine u četvrtoj ligi Njemačke?!
Godinama je poznato da Kinezi imaju velike planove kada je fudbal u pitanju, a poslednjom idejom pokazali su i originalan način da u tom sportu postanu još jači.

O čemu se radi?

U Fudbalski savez Nemačke već je stigao predlog iz Azije, da se reprezentacija Kine za igrače do 20 godina uvrsti u četvrtu ligu te zemlje. Predsednik nacionalnog saveza Nemačke Feliks Videman to je potvrdio u četvrtak.

"Ništa još nije dogovoreno, ali su klubovi za. Za takav predlog postoji veliki interes", rekao je Videman agenciji AP.

Reprezentacija Kine bi imala status kao i svaki drugi klub, ali se bodovi ne bi računali, tako da njeno učešće ne bi uticalo na tok takmičenja.

Jugozapadna regionalna liga Nemačke ima 19 klubova i svaki ima po dva slobodna kola koja će moći da koristi za prijateljske utakmice.

Kineska reprezentacija učešćem u nemačkom prvenstvu želi da se spremi za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Nemački klubovi iz tog ranga bi dobili oko 15 hiljada evra kompenzacije za dve utakmice protiv reprezentacije Kine, ako plan bude usvojen.

Baza reprezentacije bila bi u mestu Hajdelberg.

Članovi Jugozapadne regionalne lige će se sastati 11. jula, kada će odluka verovatno biti doneta uz konsultacije sa Fudbalskim savezom Nemačke.

Kina i Nemačka su u novembru potpisale petogodišnji ugovor o partnerstvu u cilju razvijanja fudbala u azijskoj zemlji.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar