Барса спремила 90.000.000 за Дембелеа!

Апсурд или реалност? Разговори већ обављени! Спортски директор каталонског гиганта Роберт Фернандез лобира да се трансфер заврши што пре.

Фудбал 23.06.2017 | 22:30
Барса спремила 90.000.000 за Дембелеа!
Док се последњих дана европски фудбалски медији највише баве потенцијалним трансфером Марка Вератија у Барселону, спортски директор Роберт Фернандез прави велике планове да затресе Европу и доведе фудбалера за кога свим силама лобира код председника Ђозеп Марија Бартомеуа. У питању је - Усман Дембеле!

О овом послу први је писао добро упућени каталонски лист Мундо Депортиво, али су информацију остали узели са одређеном дозом резерве. Сада је Билд решио да распали машту присталицама Барселоне и изнесе одређене детаље посла који је изазвао опречне реакције. 

Наиме, после иницијалних разговора два клуба, Роберт Фернандез је већ стигао да обави два састанка с Дембелеовим агентом и предочи му цео Барселонин пројекат, где би ултраталентовани Француз у догледно време постао и једна од централних фигура.Фернандез је, тврди се, спремио чак 90.000.000 евра за Дембелеа, што би требало да буде довољно да се подмири Дортмунд, док ће о финансијским одредницама бити приче у наредним данима. 

Дембеле је имао фантастичну дебитантску сезону на Вестфалену, где је био први асистент екипе са 21 завршним додавањем, па још и 10 пута је тресао мрежу. 

Критичари му предвиђају страшно добру будућност, а упућени фудбалски заљубљеници знају да је Дембеле играч „као створен“ за Барселону. Са готово савршеним дриблингом, експлозивним првим кораком, убитачним инстиктом и јако добрим центаршутевима с бокова... Брзо би се уклопио у Барсин систем. 

Додуше, у јавности се појавило и мишљење да Дембеле, ма колико био добар, у овом тренутку не вреди 90.000.000 евра. Тржиште, ипак, диригује цену, због чега није чудо што Барселона спрема огроман новац како би завршила трансфер хитроногог 20-годишњака. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар