Barsa spremila 90.000.000 za Dembelea!

Apsurd ili realnost? Razgovori već obavljeni! Sportski direktor katalonskog giganta Robert Fernandez lobira da se transfer završi što pre.

Fudbal 23.06.2017 | 22:30
Barsa spremila 90.000.000 za Dembelea!
Dok se poslednjih dana evropski fudbalski mediji najviše bave potencijalnim transferom Marka Veratija u Barselonu, sportski direktor Robert Fernandez pravi velike planove da zatrese Evropu i dovede fudbalera za koga svim silama lobira kod predsednika Đozep Marija Bartomeua. U pitanju je - Usman Dembele!

O ovom poslu prvi je pisao dobro upućeni katalonski list Mundo Deportivo, ali su informaciju ostali uzeli sa određenom dozom rezerve. Sada je Bild rešio da raspali maštu pristalicama Barselone i iznese određene detalje posla koji je izazvao oprečne reakcije. 

Naime, posle inicijalnih razgovora dva kluba, Robert Fernandez je već stigao da obavi dva sastanka s Dembeleovim agentom i predoči mu ceo Barselonin projekat, gde bi ultratalentovani Francuz u dogledno vreme postao i jedna od centralnih figura.Fernandez je, tvrdi se, spremio čak 90.000.000 evra za Dembelea, što bi trebalo da bude dovoljno da se podmiri Dortmund, dok će o finansijskim odrednicama biti priče u narednim danima. 

Dembele je imao fantastičnu debitantsku sezonu na Vestfalenu, gde je bio prvi asistent ekipe sa 21 završnim dodavanjem, pa još i 10 puta je tresao mrežu. 

Kritičari mu predviđaju strašno dobru budućnost, a upućeni fudbalski zaljubljenici znaju da je Dembele igrač „kao stvoren“ za Barselonu. Sa gotovo savršenim driblingom, eksplozivnim prvim korakom, ubitačnim instiktom i jako dobrim centaršutevima s bokova... Brzo bi se uklopio u Barsin sistem. 

Doduše, u javnosti se pojavilo i mišljenje da Dembele, ma koliko bio dobar, u ovom trenutku ne vredi 90.000.000 evra. Tržište, ipak, diriguje cenu, zbog čega nije čudo što Barselona sprema ogroman novac kako bi završila transfer hitronogog 20-godišnjaka. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar