Сампдорија - идеја је Никола Максимовић?!

Само, прво да се размрси цела прича око његовог уговора. . .

Фудбал 24.06.2017 | 08:00
Сампдорија - идеја је Никола Максимовић?!
Попут грома из ведра неба Италијом је одјекнула вест да је Никола Максимовић пред трансфером у Арсенал, непуних годину дана пошто је стигао у Наполи у послу који је момка из Бајине Баште требало да учини најскупље плаћеним српским фудбалером икада. 

Сада се Чизмом прочула информација која је такође зачудила многе фудбалске критичаре - Сампдорија размишља о томе да крене у потеру за Максимовићем?! Како јавља локални дневни лист из Ђенове, Секоло XИX, тренер Сампа Марко Ђампаоло поручио је управи да је његова жеља управо српски штопер, који се ових дана налази „ни на небу, ни на земљи“.

Подсетимо, цела прича око Максимовића прилично је замршена. Максимовић се правно и даље води као фудбалер Торина, на позајмици у Наполију. Наполи је прошлог лета искеширао 5.000.000 евра за позајмицу, али се обавезао да исплати још 20.000.000 евра до 30. јуна. С тим да се тренер Наполија Маурицио Сари у међувремену предомислио и сада жели да се реши момка кога је јурио више од годину дана. А није му пружио адекватну шансу. Зато се и недавно појавила информација да је Максимовић близу одласка код Арсена Венгера, који га је пратио још из времена када је Србин играо у Торину. Цео посао би, правно, требало да буде решен до краја месеца пошто Наполи жели да пребаци финансијско оптерећење неком другом, а сада се у причу укључио и Самп. 

Тим из Ђенове ће имати новац за трошење када буде продала Милана Шкринијара Интеру. Ту се још чека само да се види формула исплате Неразура, пошто постоји више начина како би млади Словак могао на стадион Ђузепе Меаца. Ипак, немогуће је очекивати да ће Сампдорија искеширати 20.000.000 евра за Максимовића. Пре свега што то није клупска филозофија, друго због целе енигме која се створила око српског штопера. 

У случају да пропадне план са Максимовићем, Сампдорија ће се окренути Анђелу Огбонииз Вест Хема, који једва чека да се врати на Чизму. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар