Sampdorija - ideja je Nikola Maksimović?!

Samo, prvo da se razmrsi cela priča oko njegovog ugovora. . .

Fudbal 24.06.2017 | 08:00
Sampdorija - ideja je Nikola Maksimović?!
Poput groma iz vedra neba Italijom je odjeknula vest da je Nikola Maksimović pred transferom u Arsenal, nepunih godinu dana pošto je stigao u Napoli u poslu koji je momka iz Bajine Bašte trebalo da učini najskuplje plaćenim srpskim fudbalerom ikada. 

Sada se Čizmom pročula informacija koja je takođe začudila mnoge fudbalske kritičare - Sampdorija razmišlja o tome da krene u poteru za Maksimovićem?! Kako javlja lokalni dnevni list iz Đenove, Sekolo XIX, trener Sampa Marko Đampaolo poručio je upravi da je njegova želja upravo srpski štoper, koji se ovih dana nalazi „ni na nebu, ni na zemlji“.

Podsetimo, cela priča oko Maksimovića prilično je zamršena. Maksimović se pravno i dalje vodi kao fudbaler Torina, na pozajmici u Napoliju. Napoli je prošlog leta iskeširao 5.000.000 evra za pozajmicu, ali se obavezao da isplati još 20.000.000 evra do 30. juna. S tim da se trener Napolija Mauricio Sari u međuvremenu predomislio i sada želi da se reši momka koga je jurio više od godinu dana. A nije mu pružio adekvatnu šansu. Zato se i nedavno pojavila informacija da je Maksimović blizu odlaska kod Arsena Vengera, koji ga je pratio još iz vremena kada je Srbin igrao u Torinu. Ceo posao bi, pravno, trebalo da bude rešen do kraja meseca pošto Napoli želi da prebaci finansijsko opterećenje nekom drugom, a sada se u priču uključio i Samp. 

Tim iz Đenove će imati novac za trošenje kada bude prodala Milana Škrinijara Interu. Tu se još čeka samo da se vidi formula isplate Nerazura, pošto postoji više načina kako bi mladi Slovak mogao na stadion Đuzepe Meaca. Ipak, nemoguće je očekivati da će Sampdorija iskeširati 20.000.000 evra za Maksimovića. Pre svega što to nije klupska filozofija, drugo zbog cele enigme koja se stvorila oko srpskog štopera. 

U slučaju da propadne plan sa Maksimovićem, Sampdorija će se okrenuti Anđelu Ogboniiz Vest Hema, koji jedva čeka da se vrati na Čizmu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar