КК: Роналдо пресудио Русима!

Бар није наљутио Путина. . . ! Кристијано Роналдо донео победу свом Португалу против Русије у Москви, а председник домаћина Купа конфедерација Владимир Путин, за разлику од "отварања" такмичења, није гледао меч на стадиону Спартака.  Москва се поклонила најмоћнијој голгетерској машини на планети - ЦР-58! Португалија минималцем савладала Русију и исправила грешку начињену против Мексика, а Роналдо је стигао до 58. гола у последњих 12 месеци.

Фудбал 21.06.2017 | 19:15
КК: Роналдо пресудио Русима!
Бод, па сва три.

Репрезентација Португала је преузела лидерску позицију групе "А" на Купу конфедерација пошто је савладала домаћина овог такмичења Русију, у Москви, на стадиону Спартака - 1:0 (1:0).

Једини погодак на мечу дело је најбољег фудбалера света Кристијана Роналда који се, у свом стилу, снашао на одличан центаршут Рафаела Гереира са леве стране, и феноменалном реакцијом у ваздуху савладао Игора Акинфејева.

Тај погодак ипак није видео председник Русије Владимир Путин који је присуствовао "отварању" турнира, и победи над Новим Зеландом (2:0), али не и другим мечом "зборнаје".

Португалци су били опаснији и конкретнији током целог меча, али умало казна.

Попут сусрета са Мексиком, када је шампион Европе капитулирао у последњим тренуцима меча и изгубио два бода, и сада је било опасно, но ударац Георгија Џикије завршио је изнад пречке искусног Руија Патрисија.

У другом сусрету дана играју Мексико и Нови Зеланд.

Освојио је ЕУРО прошле године, титулу првака Шпаније, Светско клупско првенство и одбранио трон европског клупског првака. Званично је најбољи фудбалер планете. Одиграо је сезону у стилу праве фурије и растурио све пред собом. Кристијану Роналду је у звездама записано да мора у свему да буде најбољи! Тако је у победи Португалије над Русијом минималним резултатом (1:0) постао најбољи стрелац планете у последњих 12 месеци.

Капитен Португалије је голом у 8. минуту стигао до 58 голова у минулих годину дана, односно 16. поготка у репрезентативном дресу и тако прескочио Лионела Месија на врху листе. Аргентински мађионичар остао је на 57 рецки, од чега чак 54 у опреми Барселоне. Трећи је Роберт Левандовски са 55 голова (43-12), колико има и Единсон Кавани (49-6). Додуше, Меси у овом тренутку има више асистенција (19-2) од Роналда (12-5), што опет ни најмање не умање чињеницу да имамо привилегију да уживамо и живимо у ери две голгетерске машине! Доминантне силе које немају намеру да се зауставе. 

Португалија је до јединог гола на мечу стигла после готово савршеног центаршутаРафаела Гереира с леве стране, када је Роналду било потребно само да намести главу и спроведе лопту у мету. 

Русија је током целе утакмице била у подређеном положају у односу на актуелног шампиона Европе, а за цео меч Баћушке нису успеле да убележе опаснији шут у оквир голаРуија Патрисија. Роналдо је средином другог полувремена имао изгледну шансу да дуплира предност и тако много раније овери три бода, али није био довољно добар у скоку да са готово четири метра пошаље лопту у гол. 

Било како, Португалија након две утакмице има четири бода, Русија сада има три из две утакмице, Мексико један, а Нови Зеланд је без бодова. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар