KK: Ronaldo presudio Rusima!

Bar nije naljutio Putina. . . ! Kristijano Ronaldo doneo pobedu svom Portugalu protiv Rusije u Moskvi, a predsednik domaćina Kupa konfederacija Vladimir Putin, za razliku od "otvaranja" takmičenja, nije gledao meč na stadionu Spartaka.  Moskva se poklonila najmoćnijoj golgeterskoj mašini na planeti - CR-58! Portugalija minimalcem savladala Rusiju i ispravila grešku načinjenu protiv Meksika, a Ronaldo je stigao do 58. gola u poslednjih 12 meseci.

Fudbal 21.06.2017 | 19:15
KK: Ronaldo presudio Rusima!
Bod, pa sva tri.

Reprezentacija Portugala je preuzela lidersku poziciju grupe "A" na Kupu konfederacija pošto je savladala domaćina ovog takmičenja Rusiju, u Moskvi, na stadionu Spartaka - 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na meču delo je najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda koji se, u svom stilu, snašao na odličan centaršut Rafaela Gereira sa leve strane, i fenomenalnom reakcijom u vazduhu savladao Igora Akinfejeva.

Taj pogodak ipak nije video predsednik Rusije Vladimir Putin koji je prisustvovao "otvaranju" turnira, i pobedi nad Novim Zelandom (2:0), ali ne i drugim mečom "zbornaje".

Portugalci su bili opasniji i konkretniji tokom celog meča, ali umalo kazna.

Poput susreta sa Meksikom, kada je šampion Evrope kapitulirao u poslednjim trenucima meča i izgubio dva boda, i sada je bilo opasno, no udarac Georgija Džikije završio je iznad prečke iskusnog Ruija Patrisija.

U drugom susretu dana igraju Meksiko i Novi Zeland.

Osvojio je EURO prošle godine, titulu prvaka Španije, Svetsko klupsko prvenstvo i odbranio tron evropskog klupskog prvaka. Zvanično je najbolji fudbaler planete. Odigrao je sezonu u stilu prave furije i rasturio sve pred sobom. Kristijanu Ronaldu je u zvezdama zapisano da mora u svemu da bude najbolji! Tako je u pobedi Portugalije nad Rusijom minimalnim rezultatom (1:0) postao najbolji strelac planete u poslednjih 12 meseci.

Kapiten Portugalije je golom u 8. minutu stigao do 58 golova u minulih godinu dana, odnosno 16. pogotka u reprezentativnom dresu i tako preskočio Lionela Mesija na vrhu liste. Argentinski mađioničar ostao je na 57 recki, od čega čak 54 u opremi Barselone. Treći je Robert Levandovski sa 55 golova (43-12), koliko ima i Edinson Kavani (49-6). Doduše, Mesi u ovom trenutku ima više asistencija (19-2) od Ronalda (12-5), što opet ni najmanje ne umanje činjenicu da imamo privilegiju da uživamo i živimo u eri dve golgeterske mašine! Dominantne sile koje nemaju nameru da se zaustave. 

Portugalija je do jedinog gola na meču stigla posle gotovo savršenog centaršutaRafaela Gereira s leve strane, kada je Ronaldu bilo potrebno samo da namesti glavu i sprovede loptu u metu. 

Rusija je tokom cele utakmice bila u podređenom položaju u odnosu na aktuelnog šampiona Evrope, a za ceo meč Baćuške nisu uspele da ubeleže opasniji šut u okvir golaRuija Patrisija. Ronaldo je sredinom drugog poluvremena imao izglednu šansu da duplira prednost i tako mnogo ranije overi tri boda, ali nije bio dovoljno dobar u skoku da sa gotovo četiri metra pošalje loptu u gol. 

Bilo kako, Portugalija nakon dve utakmice ima četiri boda, Rusija sada ima tri iz dve utakmice, Meksiko jedan, a Novi Zeland je bez bodova. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar