Распоред: Звезда - Партизан 2 пута до Нове године!

Објављен је распоред Суперлиге, по актуелном трокружном систему са поделом бодова. У 2017. биће одиграна "два вечита" дербија, црно-белима лаган распоред на старту, али онда везана гостобвања Воши и Звезди.

Фудбал 21.06.2017 | 20:15
Распоред: Звезда - Партизан 2 пута до Нове године!
Фудбалска Суперлига почиње по старом, трокружном систему, утакмицама 1. кола заказаним за 22. јул, а други круг такмичења биће завршен 5. априла 2018. године када ће почети плеј-оф и плеј-аут.

Иако је било најава да би могао бити враћен двокружни систем такмичења без плеј-офа и плеј-аута, односно делења бодова (многи клубови били су незадовољни системом који је уведен пре две године), прошле недеље на састанку највишег руководства српског фудбала донета је одлука о томе да се настави са актуелним системом и конкретна потврда тога стигла је данас након извлачења парова Суперлиге - 22 кола биће одиграна у 2017, осам у 2018. и тада ће тимови бити подељени у две групе по осам за додатних седам кола до краја шампионата.

Укупно 37, као и у претходне две сезоне.

Партизан ће одбрану титуле почети утакмицама на домаћем терену, прво са новајлијом Мачвом, а потом Јавором, после чега ће црно-бели гостовати Спартаку у јеку квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе.

Црвена звезда такође ће прво бити домаћин, Радничком из Ниша, па гостовати Раду, а онда дочекати Чукарички.

На први "вечити дерби" у сезони нећемо чекати дуго - он ће бити одигран 26. августа, у 7. колу и домаћин ће бити Црвена звезда, а Партизан ће пре тога, 13. августа у 5. колу гостовати и Војводини у Новом Саду.

Црвено-бели дерби заказан је за 11. коло, односно 24. септембар, када ће Црвена звезда угостити Војводину.

С обзиром на то да ће први "вечити дерби" у сезони бити одигран прилично рано, догодиће се да и "реванш" у Хумској, у оквиру 22. кола, буде одигран у 2017. години.

Заправо, Партизан и Црвена звезда затвориће јесењи део шампионата 13. децембра, после чега ће уследити пауза све до 17. фебраура и мечева 23. кола.

Парови 1. кола (22. јул):

Партизан – Мачва
Јавор – Борац
Спартак – Бачка
Вождовац – Радник
Војводина – Чукарички
Црвена звезда – Раднички
Младост – Земун

Парови 2. кола (29. јул):

Мачва – Земун
Раднички – Младост
Рад - Црвена звезда
Чукарички – Напредак
Радник – Војводина
Бачка – Вождовац
Борац – Спартак
Партизан – Јавор

Парови 3. кола (5. август):

Јавор – Мачва
Спартак – Партизан
Вождовац – Борац
Војводина – Бачка
Напредак – Радник
Црвена звезда – Чукарички
Младост – Рад
Земун - Раднички

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар