Raspored: Zvezda - Partizan 2 puta do Nove godine!

Objavljen je raspored Superlige, po aktuelnom trokružnom sistemu sa podelom bodova. U 2017. biće odigrana "dva večita" derbija, crno-belima lagan raspored na startu, ali onda vezana gostobvanja Voši i Zvezdi.

Fudbal 21.06.2017 | 20:15
Raspored: Zvezda - Partizan 2 puta do Nove godine!
Fudbalska Superliga počinje po starom, trokružnom sistemu, utakmicama 1. kola zakazanim za 22. jul, a drugi krug takmičenja biće završen 5. aprila 2018. godine kada će početi plej-of i plej-aut.

Iako je bilo najava da bi mogao biti vraćen dvokružni sistem takmičenja bez plej-ofa i plej-auta, odnosno delenja bodova (mnogi klubovi bili su nezadovoljni sistemom koji je uveden pre dve godine), prošle nedelje na sastanku najvišeg rukovodstva srpskog fudbala doneta je odluka o tome da se nastavi sa aktuelnim sistemom i konkretna potvrda toga stigla je danas nakon izvlačenja parova Superlige - 22 kola biće odigrana u 2017, osam u 2018. i tada će timovi biti podeljeni u dve grupe po osam za dodatnih sedam kola do kraja šampionata.

Ukupno 37, kao i u prethodne dve sezone.

Partizan će odbranu titule početi utakmicama na domaćem terenu, prvo sa novajlijom Mačvom, a potom Javorom, posle čega će crno-beli gostovati Spartaku u jeku kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Crvena zvezda takođe će prvo biti domaćin, Radničkom iz Niša, pa gostovati Radu, a onda dočekati Čukarički.

Na prvi "večiti derbi" u sezoni nećemo čekati dugo - on će biti odigran 26. avgusta, u 7. kolu i domaćin će biti Crvena zvezda, a Partizan će pre toga, 13. avgusta u 5. kolu gostovati i Vojvodini u Novom Sadu.

Crveno-beli derbi zakazan je za 11. kolo, odnosno 24. septembar, kada će Crvena zvezda ugostiti Vojvodinu.

S obzirom na to da će prvi "večiti derbi" u sezoni biti odigran prilično rano, dogodiće se da i "revanš" u Humskoj, u okviru 22. kola, bude odigran u 2017. godini.

Zapravo, Partizan i Crvena zvezda zatvoriće jesenji deo šampionata 13. decembra, posle čega će uslediti pauza sve do 17. febraura i mečeva 23. kola.

Parovi 1. kola (22. jul):

Partizan – Mačva
Javor – Borac
Spartak – Bačka
Voždovac – Radnik
Vojvodina – Čukarički
Crvena zvezda – Radnički
Mladost – Zemun

Parovi 2. kola (29. jul):

Mačva – Zemun
Radnički – Mladost
Rad - Crvena zvezda
Čukarički – Napredak
Radnik – Vojvodina
Bačka – Voždovac
Borac – Spartak
Partizan – Javor

Parovi 3. kola (5. avgust):

Javor – Mačva
Spartak – Partizan
Voždovac – Borac
Vojvodina – Bačka
Napredak – Radnik
Crvena zvezda – Čukarički
Mladost – Rad
Zemun - Radnički

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar