Хало? Новак овдје, имате ли један "вајлд кард"?!

Не само да је добио специјалну позивницу, већ је постављен и за првог носиоца. Ево шта све Ђоковића чека, не само следеће недеље, већ и целог лета.

Тенис 21.06.2017 | 21:15
Хало? Новак овдје, имате ли један "вајлд кард"?!
Новак Ђоковић одлучио је да прекине традицију дугу шест година и да, мимо плана, наступи на званичном турниру на трави пре старта самог Вимблдона.

Од 2010. године Ђоковић није играо турнире на трави по завршетку Ролан Гароса, а адаптацију на најбржу подлогу обављао је на тренинзима, спаринг мечевима и повременим егзибицијама широм Острва.

Ипак, серија резултата који нису у складу са његовим могућностима која траје већ пуних годину дана, а која је довела и до разласа са тренерима Борисом Бекером, Марјаном Вајдом и остатком стручног штаба, натерала је Ђоковића да се одрекне стечене рутине и врати у акцију пре 1. кола Вимблдона, заказаног за 3. јул.

Као што смо писали, Новак је други пут ове сезоне затражио специјалну позивницу, након што је то урадио на турниру у Акапулку, уочи везаних Мастерс турнира у Индијан Велсу и Мајамију.

Овог пута, Ђоковић је изабрао Истборн, на којем никад није учествовао и чији су организатори са одушевљењем одобрили "вајлд кард" једном од најбољих тенисера свих времена.

Троструки шампион Вимблдона појавиће се у солидној конкуренцији на теренима Девиншир парка, где ће добити статус првог носиоца испред Гаела Монфиса, Џона Изнера и Стива Џонсона.

"Ово ће ми бити први долазак у Истборн. Чуо сам дивне ствари о овом турниру", рекао је освајач 12 грен слем трофеја.

"Радујем се што ћу баш овде обавити 'фино подешавање' моје игре на трави, пред старт Вимблдона", додао је.

Ипак, новац и АТП бодови нису разлог Ђоковићевог појављивања на југу Енглеске, већ потрага за изгубљеном формом која га је од освајања Ролан Гароса 2016. године оставила са свега две АТП титуле - Мастерс у Канади прошлог августа и Доха прошлог јануара.

АТП тур стигао је у Истборн 2009. и до данас шампиони су били, редом: Димитри Турсунов, Мајкл Љодра, Андреас Сепи, Енди Родик и последње две сезоне Фелисијано Лопез.

Ђоковић је са супругом Јеленом и сином Стефаном боравио у Београду после ране елиминације са Ролан Гароса, одакле је у уторак отпутовао у Монте Карло, одакле ће крајем недеље продужити за Енглеску и сачекати исход жреба пред старт турнира наредног понедељка.

Уколико би стигао до финала, имао би само два дана одмора до почетка Вимблдона где је прошле године сензационално поражен у трећем колу у мечу са Семом Кверијем, тако да ће ове године имати прилику да освоји нове бодове и, ко зна, можда и четврту титулу на најпрестижнијем турниру у свету тениса после оних из 2011, 2014. и 2015. године.

Најављено је да ће друштво Ђоковићу на Вимблдону правити неформални тренер Андре Агаси, али је мало вероватно да ће Американац бити уз Новака у Истборну.

По завршетку Вимблдона, чије је финале заказано за 16. јул, Ђоковић ће се одмарати до 7. августа када ће почети његова одбрана титуле на Роџерс купу у Канади, а одмах потом следи и једини Мастерс који Новак никада није освојио - Синсинати (13. август).

Последњи, четврти грен слем сезоне, УС Опен заказан је за 28. август после чега, надамо се, Ђоковића очекује и наступ са "орловима" у полуфиналу Светске групе Дејвис купа против Француза у Лилу (15. - 17. септембар)

Надамо се, утолико што би управо средином септембра његова супруга Јелена требало на свет да донесе девојчицу коју сви у породици Ђоковић са нестрпљењем очекују.

Истборн су деценијама играле само даме, па је турнир тако боље рангиран на WТА туру (Премијер категорија, пандан Мастерс серији), док на АТП туру припада Серији 250 и има наградни фонд од 450.000 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар