Halo? Novak ovdje, imate li jedan "vajld kard"?!

Ne samo da je dobio specijalnu pozivnicu, već je postavljen i za prvog nosioca. Evo šta sve Đokovića čeka, ne samo sledeće nedelje, već i celog leta.

Tenis 21.06.2017 | 21:15
Halo? Novak ovdje, imate li jedan "vajld kard"?!
Novak Đoković odlučio je da prekine tradiciju dugu šest godina i da, mimo plana, nastupi na zvaničnom turniru na travi pre starta samog Vimbldona.

Od 2010. godine Đoković nije igrao turnire na travi po završetku Rolan Garosa, a adaptaciju na najbržu podlogu obavljao je na treninzima, sparing mečevima i povremenim egzibicijama širom Ostrva.

Ipak, serija rezultata koji nisu u skladu sa njegovim mogućnostima koja traje već punih godinu dana, a koja je dovela i do razlasa sa trenerima Borisom Bekerom, Marjanom Vajdom i ostatkom stručnog štaba, naterala je Đokovića da se odrekne stečene rutine i vrati u akciju pre 1. kola Vimbldona, zakazanog za 3. jul.

Kao što smo pisali, Novak je drugi put ove sezone zatražio specijalnu pozivnicu, nakon što je to uradio na turniru u Akapulku, uoči vezanih Masters turnira u Indijan Velsu i Majamiju.

Ovog puta, Đoković je izabrao Istborn, na kojem nikad nije učestvovao i čiji su organizatori sa oduševljenjem odobrili "vajld kard" jednom od najboljih tenisera svih vremena.

Trostruki šampion Vimbldona pojaviće se u solidnoj konkurenciji na terenima Devinšir parka, gde će dobiti status prvog nosioca ispred Gaela Monfisa, Džona Iznera i Stiva Džonsona.

"Ovo će mi biti prvi dolazak u Istborn. Čuo sam divne stvari o ovom turniru", rekao je osvajač 12 gren slem trofeja.

"Radujem se što ću baš ovde obaviti 'fino podešavanje' moje igre na travi, pred start Vimbldona", dodao je.

Ipak, novac i ATP bodovi nisu razlog Đokovićevog pojavljivanja na jugu Engleske, već potraga za izgubljenom formom koja ga je od osvajanja Rolan Garosa 2016. godine ostavila sa svega dve ATP titule - Masters u Kanadi prošlog avgusta i Doha prošlog januara.

ATP tur stigao je u Istborn 2009. i do danas šampioni su bili, redom: Dimitri Tursunov, Majkl Ljodra, Andreas Sepi, Endi Rodik i poslednje dve sezone Felisijano Lopez.

Đoković je sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom boravio u Beogradu posle rane eliminacije sa Rolan Garosa, odakle je u utorak otputovao u Monte Karlo, odakle će krajem nedelje produžiti za Englesku i sačekati ishod žreba pred start turnira narednog ponedeljka.

Ukoliko bi stigao do finala, imao bi samo dva dana odmora do početka Vimbldona gde je prošle godine senzacionalno poražen u trećem kolu u meču sa Semom Kverijem, tako da će ove godine imati priliku da osvoji nove bodove i, ko zna, možda i četvrtu titulu na najprestižnijem turniru u svetu tenisa posle onih iz 2011, 2014. i 2015. godine.

Najavljeno je da će društvo Đokoviću na Vimbldonu praviti neformalni trener Andre Agasi, ali je malo verovatno da će Amerikanac biti uz Novaka u Istbornu.

Po završetku Vimbldona, čije je finale zakazano za 16. jul, Đoković će se odmarati do 7. avgusta kada će početi njegova odbrana titule na Rodžers kupu u Kanadi, a odmah potom sledi i jedini Masters koji Novak nikada nije osvojio - Sinsinati (13. avgust).

Poslednji, četvrti gren slem sezone, US Open zakazan je za 28. avgust posle čega, nadamo se, Đokovića očekuje i nastup sa "orlovima" u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Francuza u Lilu (15. - 17. septembar)

Nadamo se, utoliko što bi upravo sredinom septembra njegova supruga Jelena trebalo na svet da donese devojčicu koju svi u porodici Đoković sa nestrpljenjem očekuju.

Istborn su decenijama igrale samo dame, pa je turnir tako bolje rangiran na WTA turu (Premijer kategorija, pandan Masters seriji), dok na ATP turu pripada Seriji 250 i ima nagradni fond od 450.000 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar