Паоло Малдини мајстор и у "бијелом спорту"!

Паоло Малдини (48), некада сјајни одбрамбени фудбалер Милана и репрезентативац Италије, осам година по окончању каријере остварио је велики успјех у тенису.

Тенис 24.06.2017 | 20:30
Паоло Малдини мајстор и у "бијелом спорту"!
Он се заједно са својим партнером и тениским тренером Стефаном Ландониом пласирао у главни жријеб АТП челенџера у Милану у дубл конкуренцији, пренијела је агенција "Анадолија".

Малдини је имао блиставу фудбалску каријеру. Са Миланом је освојио седам наслова шампиона Италије, а Лигу шампиона освајао је чак пет пута. Уз то је био побједник и Суперкупа Европе и Италије по пет пута, Интерконтиненталног купа два пута, те по једном Купа Италије и ФИФА свјетског клупског првенства. Дрес “росонера“ носио је 25 сезона одигравши чак 902 такмичарске утакмице уз 33 гола.

Сада је, с обзиром да му је 48 година, веома успјешан и у тенису. Са Ландониом је славио у квалификацијама за челенџер у Милану и имаће прилику да по први пут наступи на професионалном тениском турниру. Ландонио је тренер Малдинија од 2009. године, када је сјајни фудбалер окончао каријеру.

Аспира Тенис куп у Милану почиње 29. јуна. Челенџери су ниво испод најјачег тениског ранга такмичења АТП ворлд тура. Занимљиво Малдини ће 26. јуна, три дана уочи старта турнира, напунити 49 година.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар