Paolo Maldini majstor i u "bijelom sportu"!

Paolo Maldini (48), nekada sjajni odbrambeni fudbaler Milana i reprezentativac Italije, osam godina po okončanju karijere ostvario je veliki uspjeh u tenisu.

Tenis 24.06.2017 | 20:30
Paolo Maldini majstor i u "bijelom sportu"!
On se zajedno sa svojim partnerom i teniskim trenerom Stefanom Landoniom plasirao u glavni žrijeb ATP čelendžera u Milanu u dubl konkurenciji, prenijela je agencija "Anadolija".

Maldini je imao blistavu fudbalsku karijeru. Sa Milanom je osvojio sedam naslova šampiona Italije, a Ligu šampiona osvajao je čak pet puta. Uz to je bio pobjednik i Superkupa Evrope i Italije po pet puta, Interkontinentalnog kupa dva puta, te po jednom Kupa Italije i FIFA svjetskog klupskog prvenstva. Dres “rosonera“ nosio je 25 sezona odigravši čak 902 takmičarske utakmice uz 33 gola.

Sada je, s obzirom da mu je 48 godina, veoma uspješan i u tenisu. Sa Landoniom je slavio u kvalifikacijama za čelendžer u Milanu i imaće priliku da po prvi put nastupi na profesionalnom teniskom turniru. Landonio je trener Maldinija od 2009. godine, kada je sjajni fudbaler okončao karijeru.

Aspira Tenis kup u Milanu počinje 29. juna. Čelendžeri su nivo ispod najjačeg teniskog ranga takmičenja ATP vorld tura. Zanimljivo Maldini će 26. juna, tri dana uoči starta turnira, napuniti 49 godina.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar