Добрић, Давидовац и Јарамаз прецртани?

Списак кандидата за универзитетску кошаркашку репрезентацију Србије могао би да понуди одговоре на питања на кога селектор "А" тима, Ђорђевић, заиста рачуна од квартета из Суперлиге.

Кошарка 22.06.2017 | 19:45
Добрић, Давидовац и Јарамаз прецртани?
Селектор Универзитетске кошаркашке репрезентације Србије Зоран Тодоровић објавио је данас списак играча на које рачуна за предстојећу Универзијаду која ће се од 19. до 30. августа одржати у кинеском Тајпеју.

Већ на прво читање "упада у очи" да је Тодоровић позвао тројицу кошаркаша који се налазе и на ширем списку кандидата за сениорску репрезентацију Србије селектора Александра Ђорђевића, што може да буде веома индикативно.

Конкретно, на оба списка налазе се Огњен Добрић (Црвена звезда), Дејан Давидовац (ФМП Железник) и Огњен Јарамаз (Мега Лекс).

Да ли ово, конкретно, значи да је Ђорђевић пристао да Добрића, Давидовца и Јарамаза уступи Тодоровићу, остаје да се види наредних дана. Ђорђевић је приликом читања списка и најавио прве "резове" већ за седам до десет дана.

Алексу Раданова из ФМП Железника, још једног младог кошаркаша из српске Суперлиге који се нашао на Ђорђевићевом списку, претходно је изабрао селектор младе репрезентација Србије, Владимир Ђокић, али наступ са "орлићима" конкретно не спречава Раданова да се опроба и у искуснијој конкуренцији, јер се ЕП за младе и Универзијада не преклапају.

Преклапају се крај ЕП за младе (23. јул, најдаље) и почетак припрема "студената (17. јул, најраније).

Окупљање репрезентативаца заказано је за 17. јул у Београду, а први део припрема одржаће се у Зрењанину. За 2. август заказана је контролна утакмица у Краљеву против А селекције, објављено је на сајту Кошаркашког савеза Србије.

Универзитетска репрезентација већ 5. августа путује у Кину, где ће учествовати на турнирима у Далијану и Шенжену и одиграти шест утакмица које ће послужити као пробе пред почетак Универзијаде.

Репрезентација Србије налази се у групи са селекцијама Мађарске, Јужне Кореје, Летоније, Мексика и Тајпеја, од којих ће две најбоље репрезентације изборити пласман у елиминациону фазу такмичења.

Списак универзитетске репрезентације Србије никада није био у фокусу спортске јавности, чак ни када је Београд био организатор Универзијаде 2009. године, али околности у светској кошарци су тренутно такве да је Тодоровићев списак заправо и списак играча који ће неминовно бити кандидати за "А" тим у предстојећим квалификацијама за ФИБА Светско првенство у Кини 2019. године утолико што, осим у случају чуда, момци из НБА, Евролиге и Еврокупа неће имати право наступа.

На списку су:

Алекса Аврамовић (Варезе)
Стефан Јовановић (ОКК Београд)
Стефан Пот (Партизан)
Петар Ракићевић (Црвена звезда)
Андрија Стевановић (Динамик)
Андрија Шаренац (САД)
Стефан Лазаревић (ФМП)
Огњен Добрић (Црвена звезда)
Дејан Давидовац (ФМП)
Вељко Бркић (Младост Земун)
Марко Тејић (Мега Лекс)
Драган Апић (ФМП)
Марко Радовановић (ФМП)
Новак Топаловић (САД)
Огњен Јарамаз (Мега Лекс)
Милош Копривица (Партизан)
Јован Новак (Мега Лекс)
Никола Ребић (Мега Лекс)
Ненад Миљеновић (ПАОК)
Никола Радичевић (Бетис)
Никола Јовановић (Олимпија)
Михајло Андрић (Партизан)
Немања Ненадић (Дунав Бановци)
Милош Вранеш (САД)
Младен Ђорђевић (САД)
Матија Милин (САД)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар