Видео: Реал се распада?! Модрићу пријети затвор!

Асу Реал Мадрида и хрватске репрезентације Луки Модрићу запрећена казна затвора од шест месеци до 5 година због сумњи да је лажно сведочио на суђењу Здравку Мамићу.

Фудбал 21.06.2017 | 21:45
Видео: Реал се распада?! Модрићу пријети затвор!
Двојица фудбалера Реал Мадрида - Матео Ковачић и Лукас Васкез - оженили су се претходног викенда, али све што се потом догађало у редовима шампиона Европе је шокантно и лоше по навијаче једног од највећих клубова на свету.

Најпре је, незванично, Кристијано Роналдо најавио одлазак из Реала, да би потом још један изузетно важан играч за Реалову машинеру - Лука Модрић - запао у проблеме пред судом.

Хрватски медији преносе да сјајном везисти Реала прети од 6 месеци до чак 5 година затвора због сумњи да је лажно сведочио у процесу против "алфа и омеге" загребачког Динама Здравка Мамића, који је пак, оптужен да је "муљао" са новцем од продаје играча. Па тако и са Модрићем, када га је продао Тотенхему.

Дакле, оптужен је да је лагао у корист Мамића.

О чему је реч у случају Мамића и Модрића?

Они јесу потписали уговор о подели новца од трансфера, што није противно закону. Међутим, Тужилаштво у Хрватској оптужницу терети на тврдњи да је анекс уговора о томе заправо потписан тек кад је Модрић већ био играч Тотенхема, а Мамић је на тај начин "извукао" новац из клуба.

Модрић је на суду рекао да је то потписао још 2004. и 2005. када је потписивао уговоре о игрању за Динамо. Али, Тужилаштво наводи да је Модрић другачије говорио 2015. године када је испитиван.

Ако се утврди да је Модрић променио исказ (читај: лагао у корист Мамића), прети му затвор. Мада, није Модрић главна мета Тужилаштва, већ Мамић, којем покушавају да докажу разноразне проневере, махинације, извлачење новца из Динама, односно лично богаћење.



Загребачки "Јутарњи лист" наводи да је од 2013. године до 2016. године за давање лажног исказа укупно оптужено 237 особа у Хрватској. Донета је пресуда за 126 особа, а од тога је 113 осуђено.

Дакле, готово 90 одсто случајева у којима тужилаштво терети сведоке за промену исказа заврши се лоше по сведоке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар