Video: Real se raspada?! Modriću prijeti zatvor!

Asu Real Madrida i hrvatske reprezentacije Luki Modriću zaprećena kazna zatvora od šest meseci do 5 godina zbog sumnji da je lažno svedočio na suđenju Zdravku Mamiću.

Fudbal 21.06.2017 | 21:45
Video: Real se raspada?! Modriću prijeti zatvor!
Dvojica fudbalera Real Madrida - Mateo Kovačić i Lukas Vaskez - oženili su se prethodnog vikenda, ali sve što se potom događalo u redovima šampiona Evrope je šokantno i loše po navijače jednog od najvećih klubova na svetu.

Najpre je, nezvanično, Kristijano Ronaldo najavio odlazak iz Reala, da bi potom još jedan izuzetno važan igrač za Realovu mašineru - Luka Modrić - zapao u probleme pred sudom.

Hrvatski mediji prenose da sjajnom vezisti Reala preti od 6 meseci do čak 5 godina zatvora zbog sumnji da je lažno svedočio u procesu protiv "alfa i omege" zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, koji je pak, optužen da je "muljao" sa novcem od prodaje igrača. Pa tako i sa Modrićem, kada ga je prodao Totenhemu.

Dakle, optužen je da je lagao u korist Mamića.

O čemu je reč u slučaju Mamića i Modrića?

Oni jesu potpisali ugovor o podeli novca od transfera, što nije protivno zakonu. Međutim, Tužilaštvo u Hrvatskoj optužnicu tereti na tvrdnji da je aneks ugovora o tome zapravo potpisan tek kad je Modrić već bio igrač Totenhema, a Mamić je na taj način "izvukao" novac iz kluba.

Modrić je na sudu rekao da je to potpisao još 2004. i 2005. kada je potpisivao ugovore o igranju za Dinamo. Ali, Tužilaštvo navodi da je Modrić drugačije govorio 2015. godine kada je ispitivan.

Ako se utvrdi da je Modrić promenio iskaz (čitaj: lagao u korist Mamića), preti mu zatvor. Mada, nije Modrić glavna meta Tužilaštva, već Mamić, kojem pokušavaju da dokažu raznorazne pronevere, mahinacije, izvlačenje novca iz Dinama, odnosno lično bogaćenje.



Zagrebački "Jutarnji list" navodi da je od 2013. godine do 2016. godine za davanje lažnog iskaza ukupno optuženo 237 osoba u Hrvatskoj. Doneta je presuda za 126 osoba, a od toga je 113 osuđeno.

Dakle, gotovo 90 odsto slučajeva u kojima tužilaštvo tereti svedoke za promenu iskaza završi se loše po svedoke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar