Убио младића и спалио складиште

Особа која је пронађена угљенисана претходно је убијена, па је изазван пожар како би се прикрило кривично дјело убиства'', рекао је на конференцији за медије начелник Одјела општег криминалитета у Сектору криминалистичке полиције Драженко Милетић говорећи о проналаску леша у изгореном бившем салону намјештаја Славонија ДИ у Мостару.

Босна и Херцеговина 20.06.2017 | 14:41
Убио младића и спалио складиште
За ово убиство је осумњичен В.Т., који је предан Тужилаштву, а полиција ће ово дјело квалификовати као убиство те ће услиједити и оптужбе за паљевину.
 
Рекао је да је В.Т. особа која је ''некада радила у Славонија ДИ, али да није запослен у Славонији ДИ нити је стражар у истој''.

Сам се предао полицији.
 
Наиме, два су рођака И.А. (1992.) те С.Н. (1992.), како се показало након што је обављен разговор с низом свједока, дошла и обилазила објект. Бојали су се ући, али су дошли до цаффе-бара те видјели особу која чува објект.
 
''Када су проходали видјели су да чувара нема, након сто су ушли у објект унутра их је из ходника дочекао В.Т. рођен 1958., који је прво опалио у зрак. Након тога је С.Н. побјегао кроз разбијемо стакло, а друга особа, за коју се утврдило да је И.А., није успио изаћи. Њему је пришао В.Т. и почео га нагуравати. Ударао га је рукохватом пиштоља, да би га покушао овај извана извуци рођака'', описао је Милетић детаље злочина.
 
''Свједок је побјегао и тако спасио свој живот с обзиром на то да је и у њега био уперен пиштољ. В.Т. је потом запалио завјесу да прикрије кривично дјело убиства и отишао с лица мјеста и пустио да зграда изгори. Ми смо узели све битне процесне радње односно обдукције која нам је дала доста информација, али морамо узети и узорке ради ДНК анализе и што морамо потврдити стопостотну припадност одређеној особи иако ми већ знамо према осталим елементима да се ради о И.А..'', рекао је Милетић наводећи да се ради о особама ромске националности, који су прикупљали секундарне сировине.


 
Додао је како пиштољ којег је имао В.Т. није био регистрован те да је он отприје познат полицији. Не зна се, како је речено, ко га је ангажирао да чува објект јер се не зна ни ко је власник објекта.
 
''Има више свједока, седам или осам који су недвосмилено потврдили неке ствари'', рекао је Милетић.

(Вијести/Бљесак)
 

Коментари / 0

Оставите коментар