Ubio mladića i spalio skladište

Osoba koja je pronađena ugljenisana prethodno je ubijena, pa je izazvan požar kako bi se prikrilo krivično djelo ubistva'', rekao je na konferenciji za medije načelnik Odjela opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Draženko Miletić govoreći o pronalasku leša u izgorenom bivšem salonu namještaja Slavonija DI u Mostaru.

Bosna i Hercegovina 20.06.2017 | 14:41
Ubio mladića i spalio skladište
Za ovo ubistvo je osumnjičen V.T., koji je predan Tužilaštvu, a policija će ovo djelo kvalifikovati kao ubistvo te će uslijediti i optužbe za paljevinu.
 
Rekao je da je V.T. osoba koja je ''nekada radila u Slavonija DI, ali da nije zaposlen u Slavoniji DI niti je stražar u istoj''.

Sam se predao policiji.
 
Naime, dva su rođaka I.A. (1992.) te S.N. (1992.), kako se pokazalo nakon što je obavljen razgovor s nizom svjedoka, došla i obilazila objekt. Bojali su se ući, ali su došli do caffe-bara te vidjeli osobu koja čuva objekt.
 
''Kada su prohodali vidjeli su da čuvara nema, nakon sto su ušli u objekt unutra ih je iz hodnika dočekao V.T. rođen 1958., koji je prvo opalio u zrak. Nakon toga je S.N. pobjegao kroz razbijemo staklo, a druga osoba, za koju se utvrdilo da je I.A., nije uspio izaći. Njemu je prišao V.T. i počeo ga naguravati. Udarao ga je rukohvatom pištolja, da bi ga pokušao ovaj izvana izvuci rođaka'', opisao je Miletić detalje zločina.
 
''Svjedok je pobjegao i tako spasio svoj život s obzirom na to da je i u njega bio uperen pištolj. V.T. je potom zapalio zavjesu da prikrije krivično djelo ubistva i otišao s lica mjesta i pustio da zgrada izgori. Mi smo uzeli sve bitne procesne radnje odnosno obdukcije koja nam je dala dosta informacija, ali moramo uzeti i uzorke radi DNK analize i što moramo potvrditi stopostotnu pripadnost određenoj osobi iako mi već znamo prema ostalim elementima da se radi o I.A..'', rekao je Miletić navodeći da se radi o osobama romske nacionalnosti, koji su prikupljali sekundarne sirovine.


 
Dodao je kako pištolj kojeg je imao V.T. nije bio registrovan te da je on otprije poznat policiji. Ne zna se, kako je rečeno, ko ga je angažirao da čuva objekt jer se ne zna ni ko je vlasnik objekta.
 
''Ima više svjedoka, sedam ili osam koji su nedvosmileno potvrdili neke stvari'', rekao je Miletić.

(Vijesti/Bljesak)
 

Komentari / 0

Ostavite komentar