Мектић на форуму у Будимпешти

Министар безбједности БиХ Драган Мектић предводи делегацију БиХ на данашњем Салцбург форуму у Будимпешти, на којем се разговара о илегалним миграцијама на Западном Балкану и о борби против тероризма.

Босна и Херцеговина 20.06.2017 | 13:08
Мектић на форуму у Будимпешти
Говорећи о овим изазовима, Мектић је нагласио да се у региону налази око осам хиљада миграната који на све начине желе доћи до земаља ЕУ, па и постају жртве организованих криминалних група и кријумчара.  Због тога је указао на могућност повећања броја миграната који ће преко територије БиХ покушати илегално да дођу до земаља Западне Европе.

Упозорио је и на опасност да и радикалне групе као и терористи могу искористити миграциона кретања, што изискује додатно јачање оперативне сарадње полиција региона и ЕУ. 

Мектић је посјетио и Центар за борбу против тероризма Мађарске (ТЕК) и са директором Јанос Хајдуом разговарао о унапрјеђењу сарадње овог центра и полицијских агенцијама у БиХ.

Током посјете Будимпешти Мектић се састао и са мађарским привредницима те упознао са сигурности и заштити инвестиција у БиХ, с обзиром на исказану спремност и планове да улажу и отварају фабрике у БиХ.

Мектић ће се данас састати и са министром унутрашњих послова Мађарске Сандором Пинтером.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А

20.06.2017 11:39

А са којим се министром састао Лукач осим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М16

20.06.2017 14:06

Мектиц одлицно ради свој посао мафија је узивала али је Мектиц уздрмо право хоботнуцу погодио у главу главног тузиоца БиХ....А многи јос стрепе има их јос корумпираних.

Name

Вип

20.06.2017 21:01

Могао би и боље када би било још неколико људи као што је он. Честитам честитом човјеку.

Name

Ре

20.06.2017 22:17

И какве користи имамо сто лута ста ин ИМА СА привреднисима имамо само Рацине да плати БиХ сто лута КО мува без главе о каквом тероризма прица мектиц ин Казе да у БиХ тога нема ма то је лопина као и други

Name

ннн

21.06.2017 08:36

Мектиц ниста не ради, прица као да није власт а у ствари је на власти вец три године! Ста би тек радио да није на власти!