Mektić na forumu u Budimpešti

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić predvodi delegaciju BiH na današnjem Salcburg forumu u Budimpešti, na kojem se razgovara o ilegalnim migracijama na Zapadnom Balkanu i o borbi protiv terorizma.

Bosna i Hercegovina 20.06.2017 | 13:08
Mektić na forumu u Budimpešti
Govoreći o ovim izazovima, Mektić je naglasio da se u regionu nalazi oko osam hiljada migranata koji na sve načine žele doći do zemalja EU, pa i postaju žrtve organizovanih kriminalnih grupa i krijumčara.  Zbog toga je ukazao na mogućnost povećanja broja migranata koji će preko teritorije BiH pokušati ilegalno da dođu do zemalja Zapadne Evrope.

Upozorio je i na opasnost da i radikalne grupe kao i teroristi mogu iskoristiti migraciona kretanja, što iziskuje dodatno jačanje operativne saradnje policija regiona i EU. 

Mektić je posjetio i Centar za borbu protiv terorizma Mađarske (TEK) i sa direktorom Janos Hajduom razgovarao o unaprjeđenju saradnje ovog centra i policijskih agencijama u BiH.

Tokom posjete Budimpešti Mektić se sastao i sa mađarskim privrednicima te upoznao sa sigurnosti i zaštiti investicija u BiH, s obzirom na iskazanu spremnost i planove da ulažu i otvaraju fabrike u BiH.

Mektić će se danas sastati i sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

A

20.06.2017 11:39

A sa kojim se ministrom sastao Lukač osim...

ODGOVORITE
Name

M16

20.06.2017 14:06

Mektic odlicno radi svoj posao mafija je uzivala ali je Mektic uzdrmo pravo hobotnucu pogodio u glavu glavnog tuzioca BiH....A mnogi jos strepe ima ih jos korumpiranih.

Name

Vip

20.06.2017 21:01

Mogao bi i bolje kada bi bilo još nekoliko ljudi kao što je on. Čestitam čestitom čovjeku.

Name

Re

20.06.2017 22:17

I kakve koristi imamo sto luta sta in IMA SA privrednisima imamo samo Racine da plati BiH sto luta KO muva bez glave o kakvom terorizma prica mektic in Kaze da u BiH toga nema ma to je lopina kao i drugi

Name

nnn

21.06.2017 08:36

Mektic nista ne radi, prica kao da nije vlast a u stvari je na vlasti vec tri godine! Sta bi tek radio da nije na vlasti!