Роман угасио пожар у Лондону!

Конте добио 11. 000. 000 евра! Сад по пет потписа за 250. 000. 000! Време је да се и Челси активира.

Фудбал 21.06.2017 | 23:45
Роман угасио пожар у Лондону!
Навијачи Челсија могу да одахну - Антонио Конте ће и у наредним годинама водити Плаву машину ка новим титулама!

Пожар који је настао претходних дана после Контеових наводних претњи да би могао да оде због тога што клуб још није решио питање његовог новог уговора, а још мање појачања за нову сезону, Роман Абрамович је преузео ствар у руке и све решио једним потезом руке - потписао је чек на 11.000.000 евра годишње, о томе обавестио директорку и жену од поверења Марину Грановскају и дао јој зелено светло да понуду предочи Италијану. 

Скај Спорт јавља да је Конте врло брзо завршио састанак са Грановскајом и прихватио драстично увећање плате (садашњи уговор на 7.000.000 евра годишње), чиме је стављена тачка на причу која је претила да постане нова сага на тржишту. Додуше, оно што је и даље непознато јесте колико би нови уговор могао да траје, а помиње се да је у питању јун 2020. године. 

Сада када је Челси прецртао најважнију ставку на листи, Грановскаја, Абрамович и Контемогу заједничким снагама да се баце у највећи шопинг у клупској историји. Абрамович је, истиче се, спреман да уложи огроман новац како би Челси вратио на врх Европе, а шушка се о суми од преко 250.000.000 евра за пет појачања. 

Имена појачања већ су позната од раније. Први је Ромелу Лукаку, који је практично на прагу Стамфорд Бриџа, а Челси је наводно договорио све детаље за трансфер од којег ће Евертон да приходује чак 80.000.000 евра. То значи да је одлазак Дијега Косте готова ствар, а Челси ће покушати да извуче сваки евро од продаје шпанског репрезентативца. Ако је могуће бар 60.000.000 евра, што би требало да покрије долазак бар једног великог појачања у одбрани. Додуше, засад се само Кинези помињу као озбиљно решење, док Коста хоће Атлетико, који даје само упола мање новца. 

На мети је Јувентусов тандем Алекс Сандро - Леонардо Бонући, који је наводно сада јако близу одласка из Торина. Сандро је, писало се већ, поднео захтев да буде стављен на трансфер листу како би лакше избоксовао одлазак у Челси, који је већ једном понудио 60.000.000 евра, али је Бепе Марота глатко одбио. Плавци су спремни да још једном пусте чек са истим износом, пошто је сада пут ка бразилском левом беку отворен. 

Челси ће овог лета покушати да купи и једног врхунског штопера као замену за легендарног капитена Џона Терија. Прва жеља је Бонући, а откако је у Италији почело да се шушка о Италијановом отвореном сукобу са сународником, саиграчем и дугогодишњим пријатељем Андреом Барзаљијем, пут ка Лондону је све више отворен. Додуше, тешко је замислити у овом тренутку да Јувентус у кратком временском периоду остане без Данија Алвеса (близу Манчестер Ситија), па онда и Сандра и Бонућија. Додуше, Дама већ има спремне младе штоперске алтернативе у Руганију и Калдари, кога Марота жели што пре у Торину иако је већ потписан договор с Аталантом да у Бергаму остане до краја следеће сезоне.  

Челси свакако има и резервну варијанту од које неће одустати ако пропадне прича с Бонућијем. У питању је Вирџил ван Дајк, који је направио велику пометњу на Острву када је Ливерпул покушао да га откупи од Саутемптона. Свеци су, подсетимо, запретили Редсима да ће их тужити због недозвољеног врбовања играча. Од тада се Ливерпул повукао са сцене, а Челси покушава да опипа пулс и покушава да смањи тражено обештећење од готово 80.000.000 евра. Баш као и за Бонућија, Челси би дао највише 60.000.000 евра за Ван Дајка. Што ће вероватно и успети да уради, али тек како се прелазни рок буде ближио крају. 

Од раније је познато да у клуб стиже фантастични дефанзивни везиста Монака Тјемуе Бакајоко за близу 45.000.000 евра, што значи да ће Немања Матић вероватно у Манчестер јунајтед код Жозеа Муриња, а помиње се сума од 35.000.000 евра. 

На крају, енглески шампион ће довести и једно појачање без обештећења, а то је Вили Кабаљеро као замена Тибу Куртои. Подсетимо, досадашњи резервни голман Асмир Беговићпрешао је у ВБА за готово 11.000.000 евра, па је Белгијанац тренутно без замене. 

Челси ће вероватно кренути и по једног квалитетног крилног нападача и то као замену за Вилијана, коме се смеши богати трансфер у Кину. А ту би Челси могао озбиљно да заради и тако добије финасијску ињекцију довољно јаку да покрије још један велики трансфер. 

Све је спремно да Стамфорд направи ршум на пијаци. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар