Roman ugasio požar u Londonu!

Konte dobio 11. 000. 000 evra! Sad po pet potpisa za 250. 000. 000! Vreme je da se i Čelsi aktivira.

Fudbal 21.06.2017 | 23:45
Roman ugasio požar u Londonu!
Navijači Čelsija mogu da odahnu - Antonio Konte će i u narednim godinama voditi Plavu mašinu ka novim titulama!

Požar koji je nastao prethodnih dana posle Konteovih navodnih pretnji da bi mogao da ode zbog toga što klub još nije rešio pitanje njegovog novog ugovora, a još manje pojačanja za novu sezonu, Roman Abramovič je preuzeo stvar u ruke i sve rešio jednim potezom ruke - potpisao je ček na 11.000.000 evra godišnje, o tome obavestio direktorku i ženu od poverenja Marinu Granovskaju i dao joj zeleno svetlo da ponudu predoči Italijanu. 

Skaj Sport javlja da je Konte vrlo brzo završio sastanak sa Granovskajom i prihvatio drastično uvećanje plate (sadašnji ugovor na 7.000.000 evra godišnje), čime je stavljena tačka na priču koja je pretila da postane nova saga na tržištu. Doduše, ono što je i dalje nepoznato jeste koliko bi novi ugovor mogao da traje, a pominje se da je u pitanju jun 2020. godine. 

Sada kada je Čelsi precrtao najvažniju stavku na listi, Granovskaja, Abramovič i Kontemogu zajedničkim snagama da se bace u najveći šoping u klupskoj istoriji. Abramovič je, ističe se, spreman da uloži ogroman novac kako bi Čelsi vratio na vrh Evrope, a šuška se o sumi od preko 250.000.000 evra za pet pojačanja. 

Imena pojačanja već su poznata od ranije. Prvi je Romelu Lukaku, koji je praktično na pragu Stamford Bridža, a Čelsi je navodno dogovorio sve detalje za transfer od kojeg će Everton da prihoduje čak 80.000.000 evra. To znači da je odlazak Dijega Koste gotova stvar, a Čelsi će pokušati da izvuče svaki evro od prodaje španskog reprezentativca. Ako je moguće bar 60.000.000 evra, što bi trebalo da pokrije dolazak bar jednog velikog pojačanja u odbrani. Doduše, zasad se samo Kinezi pominju kao ozbiljno rešenje, dok Kosta hoće Atletiko, koji daje samo upola manje novca. 

Na meti je Juventusov tandem Aleks Sandro - Leonardo Bonući, koji je navodno sada jako blizu odlaska iz Torina. Sandro je, pisalo se već, podneo zahtev da bude stavljen na transfer listu kako bi lakše izboksovao odlazak u Čelsi, koji je već jednom ponudio 60.000.000 evra, ali je Bepe Marota glatko odbio. Plavci su spremni da još jednom puste ček sa istim iznosom, pošto je sada put ka brazilskom levom beku otvoren. 

Čelsi će ovog leta pokušati da kupi i jednog vrhunskog štopera kao zamenu za legendarnog kapitena Džona Terija. Prva želja je Bonući, a otkako je u Italiji počelo da se šuška o Italijanovom otvorenom sukobu sa sunarodnikom, saigračem i dugogodišnjim prijateljem Andreom Barzaljijem, put ka Londonu je sve više otvoren. Doduše, teško je zamisliti u ovom trenutku da Juventus u kratkom vremenskom periodu ostane bez Danija Alvesa (blizu Mančester Sitija), pa onda i Sandra i Bonućija. Doduše, Dama već ima spremne mlade štoperske alternative u Ruganiju i Kaldari, koga Marota želi što pre u Torinu iako je već potpisan dogovor s Atalantom da u Bergamu ostane do kraja sledeće sezone.  

Čelsi svakako ima i rezervnu varijantu od koje neće odustati ako propadne priča s Bonućijem. U pitanju je Virdžil van Dajk, koji je napravio veliku pometnju na Ostrvu kada je Liverpul pokušao da ga otkupi od Sautemptona. Sveci su, podsetimo, zapretili Redsima da će ih tužiti zbog nedozvoljenog vrbovanja igrača. Od tada se Liverpul povukao sa scene, a Čelsi pokušava da opipa puls i pokušava da smanji traženo obeštećenje od gotovo 80.000.000 evra. Baš kao i za Bonućija, Čelsi bi dao najviše 60.000.000 evra za Van Dajka. Što će verovatno i uspeti da uradi, ali tek kako se prelazni rok bude bližio kraju. 

Od ranije je poznato da u klub stiže fantastični defanzivni vezista Monaka Tjemue Bakajoko za blizu 45.000.000 evra, što znači da će Nemanja Matić verovatno u Mančester junajted kod Žozea Murinja, a pominje se suma od 35.000.000 evra. 

Na kraju, engleski šampion će dovesti i jedno pojačanje bez obeštećenja, a to je Vili Kabaljero kao zamena Tibu Kurtoi. Podsetimo, dosadašnji rezervni golman Asmir Begovićprešao je u VBA za gotovo 11.000.000 evra, pa je Belgijanac trenutno bez zamene. 

Čelsi će verovatno krenuti i po jednog kvalitetnog krilnog napadača i to kao zamenu za Vilijana, kome se smeši bogati transfer u Kinu. A tu bi Čelsi mogao ozbiljno da zaradi i tako dobije finasijsku injekciju dovoljno jaku da pokrije još jedan veliki transfer. 

Sve je spremno da Stamford napravi ršum na pijaci. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar