Зашто је Јунајтед једини логичан избор за Роналда?

Бројке никад не лажу!

Фудбал 22.06.2017 | 00:00
Зашто је Јунајтед једини логичан избор за Роналда?
Одлука Кристијана Роналда да напусти Реал донела нам је праву, велику летњу трансфер сапуницу која ће свакако наредних дана бити централна тема свих спортских медија у Европи, па и шире. Наравно, одмах се кренуло са лицитирањем имена клубова у којима би могао да настави каријеру - Пари Сен Жермен, Бајерн, Манчестер Сити и Манчестер Јунајтед, као и тимови из Кине.

Ипак, један клуб помиње се нешто чешће него остали - Јунајтед. А британски Скај је направио анализу на основу које објашњава зашто је Манчестер Јунајтед очигледан избор за Португалца.

Стручњак за фудбалски маркетинг Естеве Калзада са економског становишта је покушао да образложи разлоге због који је Јунајтед у предности за потпис најбољег играча на свету.

“Ако неки тим има шансу да га доведе, то је Манчестер Јунајтед. Иако би  другим екипама Роналдо имао и већи утицај, нико нема толику комерцијалну снагу као Јунајтед. Клуб ће ионако да уштеди на плати Златана Ибрахимовића са који неће продужити уговор. Затим, Црвени ђаволи се следеће сезоне враћају у Лигу шампиона и имаће велике финансијске користи од тога. Дефинитивно, Јунајтед има новац да финансира један овакав трансфер“, навео је Калзада у изјави за Скај.

Овај маркетиншки стручњак навео је и да Јунајтед има добру преговарачку позицију у односу на Реал.

“Чињеница да је Роналдо затражио да иде из клуба ће му свакако оборити цену. А чак и у Кини сада постаје теже реализовати велике трансфере због новог пореза који каже да идентичну своту коју дате за прелазак неког играча, морате да платите и држави.“

То практично значи да било који кинески клуб који за трансфер Роналда хоће плати 200.000.000 евра, мораће да издвоји укупно 400.000.000. Пола од те укупне своте ишло би у фонд за развој кинеских талената.

“У Европи такође имате веома мало клубова који могу да приуште долазак Роналда. Реал је један, ту је Јунајтед, па ПСЖ, Бајерн и Јувентус. Али ова последња вероватно прво морају да продају играче да би купили Португалца. Сетите се, Јувентус је купио Игуаина тек када је продао Погбу.“

Јасно је да ће овог лета председник Реала Флорентино Перез, који је поново изабран на ту функцијууз петогодишњи мандат, имати много посла.

“Роналдо има 32 године и можда је његов одлазак нека врста савршеног ’изговора’ за Реал да финансира долазака Килијана Мбапеа. Верујем да би Перез могао тако да својој публици и навијачима објасни целу ситуацију. Уосталом, Роналдо је више пута изјављивао да му је жао што у Мадриду не осећа да га навијачи довољно воле. Сада је идеална прилика за трансфер.“

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар