Zašto je Junajted jedini logičan izbor za Ronalda?

Brojke nikad ne lažu!

Fudbal 22.06.2017 | 00:00
Zašto je Junajted jedini logičan izbor za Ronalda?
Odluka Kristijana Ronalda da napusti Real donela nam je pravu, veliku letnju transfer sapunicu koja će svakako narednih dana biti centralna tema svih sportskih medija u Evropi, pa i šire. Naravno, odmah se krenulo sa licitiranjem imena klubova u kojima bi mogao da nastavi karijeru - Pari Sen Žermen, Bajern, Mančester Siti i Mančester Junajted, kao i timovi iz Kine.

Ipak, jedan klub pominje se nešto češće nego ostali - Junajted. A britanski Skaj je napravio analizu na osnovu koje objašnjava zašto je Mančester Junajted očigledan izbor za Portugalca.

Stručnjak za fudbalski marketing Esteve Kalzada sa ekonomskog stanovišta je pokušao da obrazloži razloge zbog koji je Junajted u prednosti za potpis najboljeg igrača na svetu.

“Ako neki tim ima šansu da ga dovede, to je Mančester Junajted. Iako bi  drugim ekipama Ronaldo imao i veći uticaj, niko nema toliku komercijalnu snagu kao Junajted. Klub će ionako da uštedi na plati Zlatana Ibrahimovića sa koji neće produžiti ugovor. Zatim, Crveni đavoli se sledeće sezone vraćaju u Ligu šampiona i imaće velike finansijske koristi od toga. Definitivno, Junajted ima novac da finansira jedan ovakav transfer“, naveo je Kalzada u izjavi za Skaj.

Ovaj marketinški stručnjak naveo je i da Junajted ima dobru pregovaračku poziciju u odnosu na Real.

“Činjenica da je Ronaldo zatražio da ide iz kluba će mu svakako oboriti cenu. A čak i u Kini sada postaje teže realizovati velike transfere zbog novog poreza koji kaže da identičnu svotu koju date za prelazak nekog igrača, morate da platite i državi.“

To praktično znači da bilo koji kineski klub koji za transfer Ronalda hoće plati 200.000.000 evra, moraće da izdvoji ukupno 400.000.000. Pola od te ukupne svote išlo bi u fond za razvoj kineskih talenata.

“U Evropi takođe imate veoma malo klubova koji mogu da priušte dolazak Ronalda. Real je jedan, tu je Junajted, pa PSŽ, Bajern i Juventus. Ali ova poslednja verovatno prvo moraju da prodaju igrače da bi kupili Portugalca. Setite se, Juventus je kupio Iguaina tek kada je prodao Pogbu.“

Jasno je da će ovog leta predsednik Reala Florentino Perez, koji je ponovo izabran na tu funkcijuuz petogodišnji mandat, imati mnogo posla.

“Ronaldo ima 32 godine i možda je njegov odlazak neka vrsta savršenog ’izgovora’ za Real da finansira dolazaka Kilijana Mbapea. Verujem da bi Perez mogao tako da svojoj publici i navijačima objasni celu situaciju. Uostalom, Ronaldo je više puta izjavljivao da mu je žao što u Madridu ne oseća da ga navijači dovoljno vole. Sada je idealna prilika za transfer.“

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar