ГМ Денвера: Јокић нам је дао идентитет!

Генерални менаџер Нагетса говорио је о будућности ове франшизе на челу са Николом Јокићем, првом звездом овог тима.

Кошарка 22.06.2017 | 22:20
ГМ Денвера: Јокић нам је дао идентитет!
Денвер се није домогао плеј-офа, али је добио играча будућности.

Никола Јокић имао је сезону из снова у којој је показао Денверу да нису погрешили када су га драфтовали упркос томе што је био релативно анониман кошаркаш. Изабран је као 41. пик 2014. године и с обзиром на његове партије - прича се да је то "крађа" деценије.

Српски кошаркаш је ове сезоне просечно бележио 16.7 поена, 9.8 скокова и 4.9 асистенција и бриљирао у офанзиви свог тима, практично је био диригент - поентер, разигравач и скакач.

Генерални менаџер Нагетса Артурас Карнишовас је за "БСДенвер" говорио о томе да су Нагетси били вероватно најагресивнији у "причи" са Јокићем уочи драфта и да им се просто посрећило.

На питање да ли је био толико "моћан" са лоптом као и сада - Карнишовас каже...

"Мислим да није био много другачији... Најтежа ствар за људе из НБА била је процена како ће се његов недостатак 'атлетицизма' одразити на најјачу лигу света. Додавања и шут су ту већ била, али... Питали су се многи како ће се овај кошаркаш уклопити и успети у лиги у којој доминира снага", испричао је Карнишовас који је, заједно са Денвером, одлучио да ризикује.

Бивши литвански кошаркаш претходно је саветовао Јокића да овог лета прескочи Еуробаскет и да се посвети раду на себи, а с обзиром на то да се центар налази на ширем списку Саше Ђорђевића - то значи да још увек није донео коначну одлуку.

У Денверу осећају да је он тај који мења имиџ читаве франшизе.

"Јокић нам је дао нови идентитет који смо дуго тражили", казао је Литванац и додао:

"Прошле године смо тражили нешто тако. Ми смо очилгедно офанзиван тим, никако дефанзивно, а морамо да се поправимо и у том сегменту. Скоро да смо нашли кошаркаше који би помогли Николи и имамо већ у нашем ростеру играче који то могу. Тражимо оне који се добро крећу без лопте, који одлично креирају, а таквих има и на драфту", закључио је Карнишовас.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар