GM Denvera: Jokić nam je dao identitet!

Generalni menadžer Nagetsa govorio je o budućnosti ove franšize na čelu sa Nikolom Jokićem, prvom zvezdom ovog tima.

Košarka 22.06.2017 | 22:20
GM Denvera: Jokić nam je dao identitet!
Denver se nije domogao plej-ofa, ali je dobio igrača budućnosti.

Nikola Jokić imao je sezonu iz snova u kojoj je pokazao Denveru da nisu pogrešili kada su ga draftovali uprkos tome što je bio relativno anoniman košarkaš. Izabran je kao 41. pik 2014. godine i s obzirom na njegove partije - priča se da je to "krađa" decenije.

Srpski košarkaš je ove sezone prosečno beležio 16.7 poena, 9.8 skokova i 4.9 asistencija i briljirao u ofanzivi svog tima, praktično je bio dirigent - poenter, razigravač i skakač.

Generalni menadžer Nagetsa Arturas Karnišovas je za "BSDenver" govorio o tome da su Nagetsi bili verovatno najagresivniji u "priči" sa Jokićem uoči drafta i da im se prosto posrećilo.

Na pitanje da li je bio toliko "moćan" sa loptom kao i sada - Karnišovas kaže...

"Mislim da nije bio mnogo drugačiji... Najteža stvar za ljude iz NBA bila je procena kako će se njegov nedostatak 'atleticizma' odraziti na najjaču ligu sveta. Dodavanja i šut su tu već bila, ali... Pitali su se mnogi kako će se ovaj košarkaš uklopiti i uspeti u ligi u kojoj dominira snaga", ispričao je Karnišovas koji je, zajedno sa Denverom, odlučio da rizikuje.

Bivši litvanski košarkaš prethodno je savetovao Jokića da ovog leta preskoči Eurobasket i da se posveti radu na sebi, a s obzirom na to da se centar nalazi na širem spisku Saše Đorđevića - to znači da još uvek nije doneo konačnu odluku.

U Denveru osećaju da je on taj koji menja imidž čitave franšize.

"Jokić nam je dao novi identitet koji smo dugo tražili", kazao je Litvanac i dodao:

"Prošle godine smo tražili nešto tako. Mi smo očilgedno ofanzivan tim, nikako defanzivno, a moramo da se popravimo i u tom segmentu. Skoro da smo našli košarkaše koji bi pomogli Nikoli i imamo već u našem rosteru igrače koji to mogu. Tražimo one koji se dobro kreću bez lopte, koji odlično kreiraju, a takvih ima i na draftu", zaključio je Karnišovas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar