ЕП до 21: Какав преокрет Енглеза!

Горди Албион пред вратима полуфинала! Млада репрезентација Енглеске победом над Словачком засела на прво место у А групи.

Фудбал 19.06.2017 | 20:15
ЕП до 21: Какав преокрет Енглеза!
То је нека нова Енглеска која игра и преокреће као Немачка. Млада репрезентација Гордог Албиона савладала је у Кјелцеу селекцију Словачке са 2:1 у другом колу А групе првенства Европе.

Ово је Енглезима први тријумф на турниру и представља велики корак ка пласману у полуфинале.

За преокрет им је било довољно само 11 минута, мада како су играли у првом полувремену, деловало је да неће успети ни за 110 минута.

Погодак вредан велика три бода постигао је везиста Саутемптона Нејтан Редмонд у 61. минуту сјајним ударце са рогља казненог простора после асистенције клупског друга Џејмса Ворда Проусија.

Иначе, Словаци су добро отворили утакмицу, играли су сасвим пристојно у првом полувремену, а такав приступ донео им је и награду у виду водећег гола који је постигао фудбалер Виторије Плзењ Мартин Хријен.

У другом полувремену на терен као да је истрчала нека друга екипа, а не они Енглези са почетка утакмице. И у 56. минуту Алфи Мосон се добро снашао на петерцу Словачке и из другог покушаја затресао мрежу веома доброг голмана Хована.

Његов колега из Енглеске, трећи најскупљи голман у историји светског фудбала Џордан Пикфорд у финишу првог полувремена се такође истакао одличном интервенцијом после бомбе са дистанце Јарослава Михалика.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар