EP do 21: Kakav preokret Engleza!

Gordi Albion pred vratima polufinala! Mlada reprezentacija Engleske pobedom nad Slovačkom zasela na prvo mesto u A grupi.

Fudbal 19.06.2017 | 20:15
EP do 21: Kakav preokret Engleza!
To je neka nova Engleska koja igra i preokreće kao Nemačka. Mlada reprezentacija Gordog Albiona savladala je u Kjelceu selekciju Slovačke sa 2:1 u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope.

Ovo je Englezima prvi trijumf na turniru i predstavlja veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Za preokret im je bilo dovoljno samo 11 minuta, mada kako su igrali u prvom poluvremenu, delovalo je da neće uspeti ni za 110 minuta.

Pogodak vredan velika tri boda postigao je vezista Sautemptona Nejtan Redmond u 61. minutu sjajnim udarce sa roglja kaznenog prostora posle asistencije klupskog druga Džejmsa Vorda Prousija.

Inače, Slovaci su dobro otvorili utakmicu, igrali su sasvim pristojno u prvom poluvremenu, a takav pristup doneo im je i nagradu u vidu vodećeg gola koji je postigao fudbaler Vitorije Plzenj Martin Hrijen.

U drugom poluvremenu na teren kao da je istrčala neka druga ekipa, a ne oni Englezi sa početka utakmice. I u 56. minutu Alfi Moson se dobro snašao na petercu Slovačke i iz drugog pokušaja zatresao mrežu veoma dobrog golmana Hovana.

Njegov kolega iz Engleske, treći najskuplji golman u istoriji svetskog fudbala Džordan Pikford u finišu prvog poluvremena se takođe istakao odličnom intervencijom posle bombe sa distance Jaroslava Mihalika.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar