КК: Свјетски првак једва добио Аустралију на "ић"!

Репрезентација Немачке славила у првом колу Купа конфедерација. Голове за Аустралију постигли фудбалери са овог поднебља.  'Панцери' се коцкали, али савладали Аустралију! Фудбалери Немачке успешно су започели наступ на Купу конфедерација победом над Аустралијом резултатом 3:2.

Фудбал 19.06.2017 | 19:45
КК: Свјетски првак једва добио Аустралију на "ић"!
Актуелни светски првак, који је у Русију дошао у комбинованом саставу, уписао је победу у првом колу квалификација против Аустралије, али много теже него што су сви Немци очекивали.

Ларс Штиндл је "начео" мрежу Аустралије већ у петом минуту, и тада се чинило да ће то бити "лак посао", но захваљући играчима са овог поднебља "кенгури" су се враћали у меч два пута.

Прво је Том Рогић, фудбалер српског порекла дао гол у 41. минуту, да би га "поништио" Јулијан Дракслер из пенала који минут касније, а онда је и Томи Јурић, фудбалер хрватског порекла, успео да врати неизвесност у меч након што је Немачка дошла и до трећег гола преко Леона Горецке.

Имали су Немци и стативу преко Вагнера, а онда и Аустралијанци шансу преко Рогића. На крају:

НЕМАЧКА - АУСТРАЛИЈА 3:2 (2:1)

Оно што је посебно занимљиво је да су судије и на овом мечу користиле видео технологију (ВАР) и то код гола момка из Хрватске - Томија Јурића - када су проверавали да ли је дао гол руком, и, чини се, донели погршену одлуку.

Актуелни светски шампион који је наступио у подмлађеном саставу, коцкао се са високом предношћу, али је ипак успео да сачува вођство и дође до првих бодова.

Голове за ‘Панцере’ постигли су Ларс Штиндл, Јулијан Дракслер и Леон Горецка, док су са друге стране стрелци били Том Рогић и Томи Јурић.

Када је Штиндл на самом старту утакмице искористио повратну лопту Бранта са десне стране и рутински погодио мрежу 'Кенгура', чинило се да нас чека лак посао за Немце, али није било баш тако.

Иако су имали контролу над мечом, у финишу првог полувремена Рогић је остао усамљен и, из другог покушаја, савладао Бернта Лена, који је морао боље да реагује јер му је лопта прошла испод руку.

Међутим, већ у следећем нападу Горецка је оборен у казненом простору, а сигуран извођач најстроже казне био је Дракслер. Голом везисте Пари Сен Жермена отишли су на одмор са предношћу, да би је Горецка повећао почетком наставка.

Нису се играчи Јаниса Постекоглуа предавали – неколико минута касније Лено је још једном кардинално погрешио и поклонио гол Јурићу. Покушавали су Аустралијанци до краја да изједначе, имали неколико опасних шутева, али је Немачка успела да тријумфује и започне пут у груби Б.

'Елф' сада има три бода, колико и Чиле, који је у недељу увече савладао Камерун резултатом 2:0.

Куп конфедерација – група Б:

понедељак:
Немачка – Аустралија 3:2 (2:1)
(Штиндл 5, Драклсер 44п, Горецка 48 – Рогић 41, Јурић 56)

недеља:
Чиле – Камерун 2:0 (0:0)
(Видал 82, Варгас 90+1)

Табела:
1. Чиле 1 1 0 0 2:0 3
2. Немачка 1 1 0 0 3:2 3
3. Аустралија 1 0 0 1 2:3 0
4. Камерун 1 0 0 1 0:2 0

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар