KK: Svjetski prvak jedva dobio Australiju na "ić"!

Reprezentacija Nemačke slavila u prvom kolu Kupa konfederacija. Golove za Australiju postigli fudbaleri sa ovog podneblja.  'Panceri' se kockali, ali savladali Australiju! Fudbaleri Nemačke uspešno su započeli nastup na Kupu konfederacija pobedom nad Australijom rezultatom 3:2.

Fudbal 19.06.2017 | 19:45
KK: Svjetski prvak jedva dobio Australiju na "ić"!
Aktuelni svetski prvak, koji je u Rusiju došao u kombinovanom sastavu, upisao je pobedu u prvom kolu kvalifikacija protiv Australije, ali mnogo teže nego što su svi Nemci očekivali.

Lars Štindl je "načeo" mrežu Australije već u petom minutu, i tada se činilo da će to biti "lak posao", no zahvaljući igračima sa ovog podneblja "kenguri" su se vraćali u meč dva puta.

Prvo je Tom Rogić, fudbaler srpskog porekla dao gol u 41. minutu, da bi ga "poništio" Julijan Draksler iz penala koji minut kasnije, a onda je i Tomi Jurić, fudbaler hrvatskog porekla, uspeo da vrati neizvesnost u meč nakon što je Nemačka došla i do trećeg gola preko Leona Gorecke.

Imali su Nemci i stativu preko Vagnera, a onda i Australijanci šansu preko Rogića. Na kraju:

NEMAČKA - AUSTRALIJA 3:2 (2:1)

Ono što je posebno zanimljivo je da su sudije i na ovom meču koristile video tehnologiju (VAR) i to kod gola momka iz Hrvatske - Tomija Jurića - kada su proveravali da li je dao gol rukom, i, čini se, doneli pogršenu odluku.

Aktuelni svetski šampion koji je nastupio u podmlađenom sastavu, kockao se sa visokom prednošću, ali je ipak uspeo da sačuva vođstvo i dođe do prvih bodova.

Golove za ‘Pancere’ postigli su Lars Štindl, Julijan Draksler i Leon Gorecka, dok su sa druge strane strelci bili Tom Rogić i Tomi Jurić.

Kada je Štindl na samom startu utakmice iskoristio povratnu loptu Branta sa desne strane i rutinski pogodio mrežu 'Kengura', činilo se da nas čeka lak posao za Nemce, ali nije bilo baš tako.

Iako su imali kontrolu nad mečom, u finišu prvog poluvremena Rogić je ostao usamljen i, iz drugog pokušaja, savladao Bernta Lena, koji je morao bolje da reaguje jer mu je lopta prošla ispod ruku.

Međutim, već u sledećem napadu Gorecka je oboren u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Draksler. Golom veziste Pari Sen Žermena otišli su na odmor sa prednošću, da bi je Gorecka povećao početkom nastavka.

Nisu se igrači Janisa Postekoglua predavali – nekoliko minuta kasnije Leno je još jednom kardinalno pogrešio i poklonio gol Juriću. Pokušavali su Australijanci do kraja da izjednače, imali nekoliko opasnih šuteva, ali je Nemačka uspela da trijumfuje i započne put u grubi B.

'Elf' sada ima tri boda, koliko i Čile, koji je u nedelju uveče savladao Kamerun rezultatom 2:0.

Kup konfederacija – grupa B:

ponedeljak:
Nemačka – Australija 3:2 (2:1)
(Štindl 5, Draklser 44p, Gorecka 48 – Rogić 41, Jurić 56)

nedelja:
Čile – Kamerun 2:0 (0:0)
(Vidal 82, Vargas 90+1)

Tabela:
1. Čile 1 1 0 0 2:0 3
2. Nemačka 1 1 0 0 3:2 3
3. Australija 1 0 0 1 2:3 0
4. Kamerun 1 0 0 1 0:2 0

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar