Раванели у Београду: Радио бих у Србији!

Некада сјајан италијански голгетер, данас тренер Фабрицио Раванели гост Београда: "Српски фудбалери имају квалитет, радио бих овде, зашто не?". О Сергеју Милинковићу-Савићу: "Тај мали је сјајан".

Фудбал 20.06.2017 | 11:15
Раванели у Београду: Радио бих у Србији!
"Пенна бианца" или "Бело перо". Стрелац гола у финалу Лиге шампиона 1996. године у којем је Јувентус освојио своју последњу (за сада) титулу шампиона Европе.

Фабрицио Раванели, некадашњи италијански нападач, играч Јувентуса, Лација, енглеског Милдсброа, француског Марсеја, први италијански фудбалер у Премијер лиги, саиграч Владимира Југовића у Јувентусу, као и Синише Михајловића и Дејана Станковића у Лацију, данас је гост Београда.

У разговору са новинарима, Раванели је кизрекао много похвала на рачун српских фудбалера са којима је играо, али и о Сергеју Милинковићу-Савићу. Зачуђен је што он још није заиграо за А тим репрезентације Србије.

"Фантастичан је фудбалер, има све - брзину, дриблинг, преглед игре, снагу. Недавно сам га гледао у финалу Купа Италије на мечу Лација и Јувентуса, заиста је комплетан је играч. Жао ми је што не игра за Јувентус. Ја, као навијач Јувентуса, наравно желим да га видим једног дана у црно-белом дресу, има квалитет за то", рекао је Раванели.

Упитан да ли би радио у Србији као тренер, Раванели је одговорио позитивно:

"Могу себе да замислим као тренера у Србији, то ми је веома привлачно. Српски фудбалери умају велике способности и таленат, а ја бих могао да им помогнем да унапреде игру на физичком и техничком плану, као и на тактици".

О односу са Михајловићем, Станковићем, Југовићем...

"Увек смо имали изузетан однос на и ван терена, често смо излазили породично на вечере. У Кардифу (финале Лиге шампиона прим. аут) сам се поздравио са њима. Што се тиче квалитета, истакао бих Југовића, имао је чак квалитет бољи од Алесандра дел Пјера и Роберта Бађа, са којима сам такође играо, само се више пута повређивао", рекао је Раванели.

Раванели је 1996. године био стрелац поготка против Ајакса у Јувентусовој последњој титули првака Европе. У шали каже да је од тада "уклет" трофеј Лиге шампиона за торински клуб.

"Од тада као да је проклета Лига шампиона за Јувентус. Вероватно га због тога није освојио пехар у Кардифу".

Порука за полазнике школе и децу која сањају да једног дана буду као Меси, Роналдо, Гризман, Деј Пјеро...

"Важно је да живите свој сан 100%, али да бисте га остварили морате да се жртвујете, да будете вредни, понизни, морате да будете ментално јаки, да имате карактер, да будете васпитани. Нема чаробног штапића која ће вас преко ноћи направити фудбалером, потребно је уложити целог себе", рекао је Раванели и ипоручио:

"Није лако постати добар фудбалер, али је још теже постати добар човек".

Каже и да би волео да ради у свом бившем клубу - Мидлсброу и да га радује што постоји клима и расположење међу навијачима да седне на клупу клуба који је испао из Премијер лиге.

На питање да ли сматра да су фудбалери у свету данас преплаћени, одговорио је да је фудбал данас велики бизнис, односно да сви ми живимо у бизнис свету.

"Свет се променио. Нису фудбалери ти који одређују толике суме, већ бизнис".

Камп италијанског фудбала одржава се по трећи пут у Београду (од 19. до 23. јуна), а подржала га је Банца Интеса. Камп ће дечацима и девојчицама, узраста од 7 до 14 година, пружити јединствену прилику да о вештинама и тајнама овог спорта уче кроз рад са врхунским италијанским тренерима.

Камп се одржава на стадиону ФК Вождовац у Стадион Схоппинг Центру и укључује техничке, кондиционе и тактичке тренинге. У његовом раду учествује шест италијанских фудбалских тренера заједно са Фабрицијом Раванелијем (Фабризио Раванелли).

"Први пут сам на стадиону који се налази на крову неке зграде. Ово је, заиста, сјајно, аплауз за пројектанте"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар