Ravaneli u Beogradu: Radio bih u Srbiji!

Nekada sjajan italijanski golgeter, danas trener Fabricio Ravaneli gost Beograda: "Srpski fudbaleri imaju kvalitet, radio bih ovde, zašto ne?". O Sergeju Milinkoviću-Saviću: "Taj mali je sjajan".

Fudbal 20.06.2017 | 11:15
Ravaneli u Beogradu: Radio bih u Srbiji!
"Penna bianca" ili "Belo pero". Strelac gola u finalu Lige šampiona 1996. godine u kojem je Juventus osvojio svoju poslednju (za sada) titulu šampiona Evrope.

Fabricio Ravaneli, nekadašnji italijanski napadač, igrač Juventusa, Lacija, engleskog Mildsbroa, francuskog Marseja, prvi italijanski fudbaler u Premijer ligi, saigrač Vladimira Jugovića u Juventusu, kao i Siniše Mihajlovića i Dejana Stankovića u Laciju, danas je gost Beograda.

U razgovoru sa novinarima, Ravaneli je kizrekao mnogo pohvala na račun srpskih fudbalera sa kojima je igrao, ali i o Sergeju Milinkoviću-Saviću. Začuđen je što on još nije zaigrao za A tim reprezentacije Srbije.

"Fantastičan je fudbaler, ima sve - brzinu, dribling, pregled igre, snagu. Nedavno sam ga gledao u finalu Kupa Italije na meču Lacija i Juventusa, zaista je kompletan je igrač. Žao mi je što ne igra za Juventus. Ja, kao navijač Juventusa, naravno želim da ga vidim jednog dana u crno-belom dresu, ima kvalitet za to", rekao je Ravaneli.

Upitan da li bi radio u Srbiji kao trener, Ravaneli je odgovorio pozitivno:

"Mogu sebe da zamislim kao trenera u Srbiji, to mi je veoma privlačno. Srpski fudbaleri umaju velike sposobnosti i talenat, a ja bih mogao da im pomognem da unaprede igru na fizičkom i tehničkom planu, kao i na taktici".

O odnosu sa Mihajlovićem, Stankovićem, Jugovićem...

"Uvek smo imali izuzetan odnos na i van terena, često smo izlazili porodično na večere. U Kardifu (finale Lige šampiona prim. aut) sam se pozdravio sa njima. Što se tiče kvaliteta, istakao bih Jugovića, imao je čak kvalitet bolji od Alesandra del Pjera i Roberta Bađa, sa kojima sam takođe igrao, samo se više puta povređivao", rekao je Ravaneli.

Ravaneli je 1996. godine bio strelac pogotka protiv Ajaksa u Juventusovoj poslednjoj tituli prvaka Evrope. U šali kaže da je od tada "uklet" trofej Lige šampiona za torinski klub.

"Od tada kao da je prokleta Liga šampiona za Juventus. Verovatno ga zbog toga nije osvojio pehar u Kardifu".

Poruka za polaznike škole i decu koja sanjaju da jednog dana budu kao Mesi, Ronaldo, Grizman, Dej Pjero...

"Važno je da živite svoj san 100%, ali da biste ga ostvarili morate da se žrtvujete, da budete vredni, ponizni, morate da budete mentalno jaki, da imate karakter, da budete vaspitani. Nema čarobnog štapića koja će vas preko noći napraviti fudbalerom, potrebno je uložiti celog sebe", rekao je Ravaneli i iporučio:

"Nije lako postati dobar fudbaler, ali je još teže postati dobar čovek".

Kaže i da bi voleo da radi u svom bivšem klubu - Midlsbrou i da ga raduje što postoji klima i raspoloženje među navijačima da sedne na klupu kluba koji je ispao iz Premijer lige.

Na pitanje da li smatra da su fudbaleri u svetu danas preplaćeni, odgovorio je da je fudbal danas veliki biznis, odnosno da svi mi živimo u biznis svetu.

"Svet se promenio. Nisu fudbaleri ti koji određuju tolike sume, već biznis".

Kamp italijanskog fudbala održava se po treći put u Beogradu (od 19. do 23. juna), a podržala ga je Banca Intesa. Kamp će dečacima i devojčicama, uzrasta od 7 do 14 godina, pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima.

Kamp se održava na stadionu FK Voždovac u Stadion Shopping Centru i uključuje tehničke, kondicione i taktičke treninge. U njegovom radu učestvuje šest italijanskih fudbalskih trenera zajedno sa Fabricijom Ravanelijem (Fabrizio Ravanelli).

"Prvi put sam na stadionu koji se nalazi na krovu neke zgrade. Ovo je, zaista, sjajno, aplauz za projektante"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar