ЕП до 21: Нијемци лако са Чесима!

Машина се захуктала, „вундеркиндови“ рутински убили наде Шика и компаније! Очекиван почетак у групи Ц.

Фудбал 18.06.2017 | 20:30
ЕП до 21: Нијемци лако са Чесима!
Највећи фаворит за освајање ЕП у Пољској је стартовао рутинском победом. Млада репрезентација Немачке је без већих проблема на старту групе Ц уписала очекиване бодове против Чешке - 2:0. Победа је могла бити и убедљивија.

Нису Чеси оставили лош утисак, нису били много инфериорнији, али разлика у класи је велика и чешка одбрана је недорасла немачком нападу. Највећа чешка нада Патрик Шик се лавовски борио, показао огроман потенцијал, али и промашио две добре шансе. Подбацили су Јанкто иЧерни које је требало да му пруже већу подршку у нападу, док је највише разочарала последња линија која је правила превише грешака.

Са неколицином играча попут Гнабрија, Мајера, Зелкеа, Арнолда или Герхарта који су већ уписали мечеве и у А репрезентацији, млади Панцери нису пропустили да наплате разлику у квалитету. Имала је Чешка неколико солидних шанси, могла је да закомпликује живот ривалу на 1:0, али против Немаца је кобно промашивати шансе које ти се укажу.

Екипа Штефана Кунца је повела у 4. минуту после соло продора Макса Мајера који је још једном показао зашто је многим великим клубовима инетерсантан кандидат на фудбалској пијаци с обзиром да је уценио Шалке са уговором и да се налази на ивици одласка.

Све наде Чешке је убио њен десни бек Сачек који је поклонио гол Гнабрију на почетку другог полувремена. Један од ретких у Чешкој са искуством из А репрезентације је направио кардиналну грешку која је скупо коштала његов тим.

Могли су Немци и убедљивије да славе, али је шут Зелкеа са беле тачке у 85. минуту зауставио чешки голман Зима. Заслужили су Немци још који гол, али су и Чеси заслужили макар један.

Немци су закорачили ка полуфиналу, следи им дуел са Данцима у којем могу све да реше. Чеси су сада у тешкој ситуацији пред дуеле са фаворизованим Италијанима и Данцима који су попут њих аутсајдери у групи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар