EP do 21: Nijemci lako sa Česima!

Mašina se zahuktala, „vunderkindovi“ rutinski ubili nade Šika i kompanije! Očekivan početak u grupi C.

Fudbal 18.06.2017 | 20:30
EP do 21: Nijemci lako sa Česima!
Najveći favorit za osvajanje EP u Poljskoj je startovao rutinskom pobedom. Mlada reprezentacija Nemačke je bez većih problema na startu grupe C upisala očekivane bodove protiv Češke - 2:0. Pobeda je mogla biti i ubedljivija.

Nisu Česi ostavili loš utisak, nisu bili mnogo inferiorniji, ali razlika u klasi je velika i češka odbrana je nedorasla nemačkom napadu. Najveća češka nada Patrik Šik se lavovski borio, pokazao ogroman potencijal, ali i promašio dve dobre šanse. Podbacili su Jankto iČerni koje je trebalo da mu pruže veću podršku u napadu, dok je najviše razočarala poslednja linija koja je pravila previše grešaka.

Sa nekolicinom igrača poput Gnabrija, Majera, Zelkea, Arnolda ili Gerharta koji su već upisali mečeve i u A reprezentaciji, mladi Panceri nisu propustili da naplate razliku u kvalitetu. Imala je Češka nekoliko solidnih šansi, mogla je da zakomplikuje život rivalu na 1:0, ali protiv Nemaca je kobno promašivati šanse koje ti se ukažu.

Ekipa Štefana Kunca je povela u 4. minutu posle solo prodora Maksa Majera koji je još jednom pokazao zašto je mnogim velikim klubovima inetersantan kandidat na fudbalskoj pijaci s obzirom da je ucenio Šalke sa ugovorom i da se nalazi na ivici odlaska.

Sve nade Češke je ubio njen desni bek Saček koji je poklonio gol Gnabriju na početku drugog poluvremena. Jedan od retkih u Češkoj sa iskustvom iz A reprezentacije je napravio kardinalnu grešku koja je skupo koštala njegov tim.

Mogli su Nemci i ubedljivije da slave, ali je šut Zelkea sa bele tačke u 85. minutu zaustavio češki golman Zima. Zaslužili su Nemci još koji gol, ali su i Česi zaslužili makar jedan.

Nemci su zakoračili ka polufinalu, sledi im duel sa Dancima u kojem mogu sve da reše. Česi su sada u teškoj situaciji pred duele sa favorizovanim Italijanima i Dancima koji su poput njih autsajderi u grupi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar