Окслејд Чембрлен запријетио одласком из Арсенала!

Фрка у Северном Лондону, у ред већ стали Манчестер Сити, Ливерпул и Челси.

Фудбал 20.06.2017 | 18:00
Окслејд Чембрлен запријетио одласком из Арсенала!
Арсеналови мегаломански планови да овог лета изађу на тржиште и у Северни Лондон доведу неколико озбиљних појачања за које ће бити искеширан велики новац изазвало је лошу реакцију унутар тима.

Острвски медији тврде да је Алекс Окслејд Чембрлен фрустриран чињеницом да у клубу на њега не обраћају пажњу и да га нико не контактира за нови уговор, због чега је запретио да ће отићи из Арсенала већ овог лета! Наиме, Окслејд Чембрлен улази у последњу годину уговора, а како му нико из клуба није ни поменуо да би до наставка сарадње могло доћи, вихорни крилни нападач осећа се као да га је Арсенал издао. 

То је и сам јасно поручио људима у тиму, иако је сам врло заинтересован да потврди своју верност Арсеналу. Окслејд Чембрлен је био једна од кључних фигура Арсенала у последњим седмицама сезоне и предводио је екипу до трофеја у ФА купу. Опет, ни месец дана после завршетка сезоне, из клуба га нико није контактирао како би му саопштио даље планове. 

Оваква ситуација алармирала је Арсеналове највеће конкуренте, који су спремни да одмах крену у акцију. Ливерпул се први јавио, с тим да би Окс био резервно решење уколико којим случајем пропадну разговори са Ромом око трансфера Мохамеда Салаха. 

Поједини медији тврде да је посао завршен и да би трансфер требало да износи око 45.000.000 евра, док је египатском асу понуђен уговор на 4.500.000 евра. 

Челси је такође ушао у игру, а у Западном Лондону су се посебно активирали после претњиАнтонија Контеа да ће отићи ако ускоро не добије појачање. Конте је од клуба тражио да му обезбеди новац за појачања у свим линијама тима, а на првом месту су центарфор, крилни нападач и штопер. 

У игри је, наводно, и Манчестер Сити, али је питање колико је ова прича реална. Грађани навелико планирају да продају Нолита и Хесуса Наваса и тако отворе простор за појачања. Десни бок је попуњен доласком Бернарда Силве, а ту је од раније и лево су Лерој Сане иРахим Стерлинг, док су у средини офанзивног реда Давид Силва и Кевин Де Брујне. С тим што сви они практично могу да покрију све делове офанзивног реда.

То, практично, значи да би Окслејд Чембрлен имао ограничену минутажу и улогу резервисте. А то енглеском репрезентативцу не одговара. 

На потезу је Арсенал.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар