Све о Јувентусовом прелазном року...!

Верати нас не интересује! Матић можда сутра? О Нзонзију, Инијести, Шику, Дагласу Кости, Кеити… Шампион Италије је одбио 60. 000. 000 евра од Челсија овог лета потврдио је спортски директор Ђузепе Марота.

Фудбал 20.06.2017 | 14:00
Све о Јувентусовом прелазном року...!
Јувентус већ има довољно јак тим да и наредних година буде изразити фаворит за фудбалску власт у Италији. Али Лига шампиона је оно што мучи Бјанконере претходних сезона и оно што им за сада измиче из руку. Изгубили су друго финале у последње три године. И питање је када ће им се поново указати шанса…

Један од најзаслужнијих за доминацију Јувентуса у Италији и опоравак клуба после бурних година је спортски директор Ђузепе Марота који је мајсторски вукао конце на фудбалској пијаци и успео да са мање пара од богатијих европских клубова направи тим који је један од најјачих у Европи.

Јуве је у претходне две године остао без Тевеза, Пирла, Погбе, Видала, Морате… Довео је Дибалу, Игуаина, Пјанића, Алвеса, Кедиру… Овога лета не би требало да буде толико промена у Торину, потврдио је Марота.

Он је открио да Марко Верати није на листи жеља Јувентуса иако је италијански плејмејкер затражио од Пари Сен Жермена да га прода.

“Због тактичких карактеристика и инвестиције коју представља, он није профил играча који нас интересује”, рекао је Марота.

Јувентусов трансфер гуру је објаснио и да се Јувентус мучи да задржи своје најбоље играче попут Бонућија, Дибале или Алекса Сандра. Нека продаја ће бити неминовна овог лета…

“Не нашом вољом. Али суочавамо се са клубовима који могу да дају веће плате од нас. Челси нам је понудио 60.000.000 евра за Алексс Сандра и одбили смо. Али данас су играчи ти који су господари своје судбине”.

Прво летње појачање би требало да буде Патрик Шик.

“Још није ништа готово, али он је профил играча који пратимо као залог за будућност. Треба прво за завршимо лекарске прегледе па да видимо да ли ће на позајмицу. Коштао је мање од Дибале, али има невероватан потенцијал”.

Спекулисало се и о доласку Андреса Инијесте. Ништа од тога…

“Није доступан”.

Можда и највеће појачање Бјанконера овог лета би требало да буде Даглас Коста.

“Контактирали смо Бајерн, контактирали смо играчевог менаџера да видимо какве су шансе. Али прво Бајерн треба да се одлучи на продају и да то буде по разумној цени”.

Дуго се чека и на капитално појачање у везном реду које је у претходна два прелазна рока измакло Јувентусу. Помињали су се Толисо, Матуиди, Нзонзи, Матић…

“Толисоа смо имала у рукама, али после промене система игре смо одлучили да одустанемо из тактичких варијанти. Матић и Матуиди нас не инетерсују за сада. Али прелазни рок је жива ствар. Оно што можда сада не можемо да замислимо, сутра може да се догоди. Нзонзи је један од играча које желимо, али нећемо правити лудости због њега. Погтово не 40.000.000 евра”.

Дигло се доста прашине и око Кеите Балдеа који улази у последњу годину уговора са Лацијом и траће га многи клубови међу којима и Јуве. Председник римског клуба Лотито је био бесан што је Јувентус преговарао са играчем иза леђа Лацију.

“Читао сам по медијима неке изјаве за којем сам сигуран да их Лотито није рекао. Сигуран сам, јер су с…е. Познајем правила игре и нисам причао никоме иза леђа”.

Јувентус има и неке талентоване играче на позајмицама које је већ раније капарисао. Попут Орослинија, Спинацоле, Калдаре…

“Орослини ће с нама на припреме па ћемо на крају лета донети коначну одлуку. Спинацола неће бити замена за Сандра. Треба да остане у Аталанти и развија се попут Калдаре”. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар