Sve o Juventusovom prelaznom roku...!

Verati nas ne interesuje! Matić možda sutra? O Nzonziju, Inijesti, Šiku, Daglasu Kosti, Keiti… Šampion Italije je odbio 60. 000. 000 evra od Čelsija ovog leta potvrdio je sportski direktor Đuzepe Marota.

Fudbal 20.06.2017 | 14:00
Sve o Juventusovom prelaznom roku...!
Juventus već ima dovoljno jak tim da i narednih godina bude izraziti favorit za fudbalsku vlast u Italiji. Ali Liga šampiona je ono što muči Bjankonere prethodnih sezona i ono što im za sada izmiče iz ruku. Izgubili su drugo finale u poslednje tri godine. I pitanje je kada će im se ponovo ukazati šansa…

Jedan od najzaslužnijih za dominaciju Juventusa u Italiji i oporavak kluba posle burnih godina je sportski direktor Đuzepe Marota koji je majstorski vukao konce na fudbalskoj pijaci i uspeo da sa manje para od bogatijih evropskih klubova napravi tim koji je jedan od najjačih u Evropi.

Juve je u prethodne dve godine ostao bez Teveza, Pirla, Pogbe, Vidala, Morate… Doveo je Dibalu, Iguaina, Pjanića, Alvesa, Kediru… Ovoga leta ne bi trebalo da bude toliko promena u Torinu, potvrdio je Marota.

On je otkrio da Marko Verati nije na listi želja Juventusa iako je italijanski plejmejker zatražio od Pari Sen Žermena da ga proda.

“Zbog taktičkih karakteristika i investicije koju predstavlja, on nije profil igrača koji nas interesuje”, rekao je Marota.

Juventusov transfer guru je objasnio i da se Juventus muči da zadrži svoje najbolje igrače poput Bonućija, Dibale ili Aleksa Sandra. Neka prodaja će biti neminovna ovog leta…

“Ne našom voljom. Ali suočavamo se sa klubovima koji mogu da daju veće plate od nas. Čelsi nam je ponudio 60.000.000 evra za Alekss Sandra i odbili smo. Ali danas su igrači ti koji su gospodari svoje sudbine”.

Prvo letnje pojačanje bi trebalo da bude Patrik Šik.

“Još nije ništa gotovo, ali on je profil igrača koji pratimo kao zalog za budućnost. Treba prvo za završimo lekarske preglede pa da vidimo da li će na pozajmicu. Koštao je manje od Dibale, ali ima neverovatan potencijal”.

Spekulisalo se i o dolasku Andresa Inijeste. Ništa od toga…

“Nije dostupan”.

Možda i najveće pojačanje Bjankonera ovog leta bi trebalo da bude Daglas Kosta.

“Kontaktirali smo Bajern, kontaktirali smo igračevog menadžera da vidimo kakve su šanse. Ali prvo Bajern treba da se odluči na prodaju i da to bude po razumnoj ceni”.

Dugo se čeka i na kapitalno pojačanje u veznom redu koje je u prethodna dva prelazna roka izmaklo Juventusu. Pominjali su se Toliso, Matuidi, Nzonzi, Matić…

“Tolisoa smo imala u rukama, ali posle promene sistema igre smo odlučili da odustanemo iz taktičkih varijanti. Matić i Matuidi nas ne inetersuju za sada. Ali prelazni rok je živa stvar. Ono što možda sada ne možemo da zamislimo, sutra može da se dogodi. Nzonzi je jedan od igrača koje želimo, ali nećemo praviti ludosti zbog njega. Pogtovo ne 40.000.000 evra”.

Diglo se dosta prašine i oko Keite Baldea koji ulazi u poslednju godinu ugovora sa Lacijom i traće ga mnogi klubovi među kojima i Juve. Predsednik rimskog kluba Lotito je bio besan što je Juventus pregovarao sa igračem iza leđa Laciju.

“Čitao sam po medijima neke izjave za kojem sam siguran da ih Lotito nije rekao. Siguran sam, jer su s…e. Poznajem pravila igre i nisam pričao nikome iza leđa”.

Juventus ima i neke talentovane igrače na pozajmicama koje je već ranije kaparisao. Poput Oroslinija, Spinacole, Kaldare…

“Oroslini će s nama na pripreme pa ćemo na kraju leta doneti konačnu odluku. Spinacola neće biti zamena za Sandra. Treba da ostane u Atalanti i razvija se poput Kaldare”. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar