Кејну мало 38: Сљедеће године 50 голова!

Нападач Тотенхем Хотспура Хари Кејн верује да би га 50 голова следеће сезоне придружило елитним играчима попут Лионела Месија и Кристијана Роналда.

Фудбал 20.06.2017 | 12:00
Кејну мало 38: Сљедеће године 50 голова!
Кејн је одиграо сјајну сезону за Тотенхем а добар је био и у дресу Енглеске са укупно 38 голова, од чега је 29 постигао у Премијер лиги.

Двадесеттрогодишња "златна копачка" Премијер лиге верује да би до следеће године и Светског првенства у Русији могао да премаши тај циљ ако га заобиђу повреде.

"Педесет голова је циљ који бих волео да достигнем. Надам се да ћу остати здрав током целе следеће сезоне", рекао је Кејн, а преносе острвски медији.

"Ово је била веома добра година. Има још простора за напредак и побољшања, али ће добро доћи пауза, а онда и повратак новом изазову. Дуга је година испред и има много тога чему могу да се радујем", оптимистичан је енглески центарфор.

Тотенхем је сезону завршио на другом мету иза шампиона Челсија са 86 бодова. Лондонски "Плавци" су имали 93 бода, а "Певци" су почетком маја кикснули против Вест Хема и поразом 1:0 умањили себи шансе за титулу.

"Следећа година ће за Тотенхем бити врло интересантна после прошлогодишњег другог места. Имамо Лигу шампиона и желимо да се надоградимо у односу на прошлу годину. Боримо се и за Светско првенство, а нема дражег трофеја који се може освојити", рекао је репрезентативац Енглеске.

Кејн који је пропустио три месеца ове сезоне због повреде, дао је два гола у поразу Енглеске од Француске 13. јуна.