ЕП: Кокеза и Ђурђевић разговарали, Чаврић изгубљен...!

. . . а, шансе мале. Ипак, нико у табору наших у Пољској не жели да се преда пре краја.

Фудбал 18.06.2017 | 15:30
ЕП: Кокеза и Ђурђевић разговарали, Чаврић изгубљен...!
Млада фудбалска репрезентација Србије, после пораза на старту Европског првенства у Пољској, упркос на моменте доброј игри и неколицини промашених "зицера", мора у 2. колу Групе Б да победи Македонију и онда покуша да избегне пораз од Шпаније како би се "увукла" у другу фазу.

То, наравно, неће бити нимало лако и тога су свесни сви у табору "орлића", од селектора Ненада Лалатовића до носилаца игре, почев од капитена Уроша Ђурђевића.

Није било разлога за задовољство међу нашима у Бидгошћу, где је у суботу увече репрезентација Португалије победила Србију резултатом 2:0 (1:0) пре свега јер су изабраници селектора Руија Жоржеа били присебнији у завршници својих опасних акција.

Наши момци - нису, и то их је коштало пораза, а видећемо да ли и елиминације.

"Тешко је сада нешто рећи, примили смо два гола из наших грешака. А, с друге стране, имали смо много шанси, сигурно три или четири, а поготово ону прву коју нисам искористио. Нисам се најбоље оријентисао, мислио сам да ми је гол ближе па сам шутирао у спољни део. Немамо избора, идемо даље, окрећемо се Македонији", поручио је нападач Партизана и капитен ове генерације, Ђурђевић.

"Имамо шансе. Морамо да победимо Македонију и можда против Шпаније буде одлучујући меч. Са шест бодова постоји могућност да се прође", сматра капитен "орлића".

Иначе, према писању "Политике", Ђурђевић је уочи старта турнира у Пољској имао састанак "у четири ока" са председником Фудбалског савеза Србије, Славишом Кокезом, који је по доласку у Бидгошћ желео лично са капитеном екипе да се договори око висине премија за евентуални успех на ЕУРО 2017.

Србија ће у уторак од 18 часова играти са Македонијом, која је поражена 5:0 на старту од првог фаворита турнира, Шпаније. Исте вечери, Лалатовић и момци, надамо се са три освојена бода, пратиће дерби групе између Шпаније и Португала прижељкивајући победу Шпанаца.

У том случају, Србија би с три освојена бода чекала петак увече и меч са Шпанцима у 20.45, рачунајући да је подвиг могућ и да би Македонци могли да откину, ако ништа више, два бода Португалцима.

Као и много пута до сада када је наш репрезентативни фудбал у питању, почели смо са калкулацијама већ после прве утакмице на неком великом турниру. Догађало се и да други меч обесмисли сваку рачуницу, али и да волшебно пронађемо пут у другу фазу.

Да ће ова генерација то успети уверен је и фудбалер Ливерпула и бивши капитен Црвене звезде, Марко Грујић, који је попут Ђурђевића имао једну велику шансу за гол у дуелу са Португалом коју није искористио.

"Невероватно је шта смо све промашили. Ја сам хтео да „вратим“ голмана, гађао сам угао после центаршута Живковића, да сам погодио,био би гол. Дали смо им после простора а они то знају да искористе. Нису физички јаки, али су веома покретљиви. Искористили су то што су имали, дали два гола и ништа није случајно. Кад погледате резултат, мислите да су били бољи, али свако ко је гледао утакмицу, зна да није тако. Статистика иста, а они бољи за два гола. Није баш реално", каже Марко Грујић.

Слично размишља и Андрија Живковић, који наступа за португалску Бенфику и који је имао прилике да се увери у квалитет појединих фудбалера Португала…

"Нисмо заслужили овако висок пораз. Имали смо много прилика, нисмо их искористили, а они су из два шута дали два гола. Посебно смо у наставку играли добро, имали шанси, и морали смо неку да искористимо. Нема друге, окрећемо се Македонији", јасан је Живковић.

Статистички гледано, Португал и Србија одиграли су уједначен меч. Наши момци имали су нешто већи посед лопте, од 53 одсто, док је ривал био нешто конкретинији у завршници - три шута у оквир гола из седам покушаја, наспрам два ударца у оквир нашег тима из пет покушаја.

Португал је утакмицу "отворио" ударцем који је завршио "на" стативи нашег гола.

Оно што је направило разлику су, рекло би се, превише лагани погоци Гуедеша у 37. и Фернандеша у 88. минуту, док су наши фудбалери у периоду између првог и другог гола ривала пропустили три велике прилике.

Да ствари буду горе, Лалатовић ће у наставку турнира морати да склапа тим без повређеног Александра Чаврића, којем следи двонедељна пауза услед оштрог прекршаја Семеда за који је штопер Португала добио жути картон.

Утакмицу у Бидгошћу гледало је уживо око 10.000 навијача, од којих је неколико стотина гласно подржавало "орлиће".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар