EP: Kokeza i Đurđević razgovarali, Čavrić izgubljen...!

. . . a, šanse male. Ipak, niko u taboru naših u Poljskoj ne želi da se preda pre kraja.

Fudbal 18.06.2017 | 15:30
EP: Kokeza i Đurđević razgovarali, Čavrić izgubljen...!
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, posle poraza na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj, uprkos na momente dobroj igri i nekolicini promašenih "zicera", mora u 2. kolu Grupe B da pobedi Makedoniju i onda pokuša da izbegne poraz od Španije kako bi se "uvukla" u drugu fazu.

To, naravno, neće biti nimalo lako i toga su svesni svi u taboru "orlića", od selektora Nenada Lalatovića do nosilaca igre, počev od kapitena Uroša Đurđevića.

Nije bilo razloga za zadovoljstvo među našima u Bidgošću, gde je u subotu uveče reprezentacija Portugalije pobedila Srbiju rezultatom 2:0 (1:0) pre svega jer su izabranici selektora Ruija Žoržea bili prisebniji u završnici svojih opasnih akcija.

Naši momci - nisu, i to ih je koštalo poraza, a videćemo da li i eliminacije.

"Teško je sada nešto reći, primili smo dva gola iz naših grešaka. A, s druge strane, imali smo mnogo šansi, sigurno tri ili četiri, a pogotovo onu prvu koju nisam iskoristio. Nisam se najbolje orijentisao, mislio sam da mi je gol bliže pa sam šutirao u spoljni deo. Nemamo izbora, idemo dalje, okrećemo se Makedoniji", poručio je napadač Partizana i kapiten ove generacije, Đurđević.

"Imamo šanse. Moramo da pobedimo Makedoniju i možda protiv Španije bude odlučujući meč. Sa šest bodova postoji mogućnost da se prođe", smatra kapiten "orlića".

Inače, prema pisanju "Politike", Đurđević je uoči starta turnira u Poljskoj imao sastanak "u četiri oka" sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, Slavišom Kokezom, koji je po dolasku u Bidgošć želeo lično sa kapitenom ekipe da se dogovori oko visine premija za eventualni uspeh na EURO 2017.

Srbija će u utorak od 18 časova igrati sa Makedonijom, koja je poražena 5:0 na startu od prvog favorita turnira, Španije. Iste večeri, Lalatović i momci, nadamo se sa tri osvojena boda, pratiće derbi grupe između Španije i Portugala priželjkivajući pobedu Španaca.

U tom slučaju, Srbija bi s tri osvojena boda čekala petak uveče i meč sa Špancima u 20.45, računajući da je podvig moguć i da bi Makedonci mogli da otkinu, ako ništa više, dva boda Portugalcima.

Kao i mnogo puta do sada kada je naš reprezentativni fudbal u pitanju, počeli smo sa kalkulacijama već posle prve utakmice na nekom velikom turniru. Događalo se i da drugi meč obesmisli svaku računicu, ali i da volšebno pronađemo put u drugu fazu.

Da će ova generacija to uspeti uveren je i fudbaler Liverpula i bivši kapiten Crvene zvezde, Marko Grujić, koji je poput Đurđevića imao jednu veliku šansu za gol u duelu sa Portugalom koju nije iskoristio.

"Neverovatno je šta smo sve promašili. Ja sam hteo da „vratim“ golmana, gađao sam ugao posle centaršuta Živkovića, da sam pogodio,bio bi gol. Dali smo im posle prostora a oni to znaju da iskoriste. Nisu fizički jaki, ali su veoma pokretljivi. Iskoristili su to što su imali, dali dva gola i ništa nije slučajno. Kad pogledate rezultat, mislite da su bili bolji, ali svako ko je gledao utakmicu, zna da nije tako. Statistika ista, a oni bolji za dva gola. Nije baš realno", kaže Marko Grujić.

Slično razmišlja i Andrija Živković, koji nastupa za portugalsku Benfiku i koji je imao prilike da se uveri u kvalitet pojedinih fudbalera Portugala…

"Nismo zaslužili ovako visok poraz. Imali smo mnogo prilika, nismo ih iskoristili, a oni su iz dva šuta dali dva gola. Posebno smo u nastavku igrali dobro, imali šansi, i morali smo neku da iskoristimo. Nema druge, okrećemo se Makedoniji", jasan je Živković.

Statistički gledano, Portugal i Srbija odigrali su ujednačen meč. Naši momci imali su nešto veći posed lopte, od 53 odsto, dok je rival bio nešto konkretiniji u završnici - tri šuta u okvir gola iz sedam pokušaja, naspram dva udarca u okvir našeg tima iz pet pokušaja.

Portugal je utakmicu "otvorio" udarcem koji je završio "na" stativi našeg gola.

Ono što je napravilo razliku su, reklo bi se, previše lagani pogoci Guedeša u 37. i Fernandeša u 88. minutu, dok su naši fudbaleri u periodu između prvog i drugog gola rivala propustili tri velike prilike.

Da stvari budu gore, Lalatović će u nastavku turnira morati da sklapa tim bez povređenog Aleksandra Čavrića, kojem sledi dvonedeljna pauza usled oštrog prekršaja Semeda za koji je štoper Portugala dobio žuti karton.

Utakmicu u Bidgošću gledalo je uživo oko 10.000 navijača, od kojih je nekoliko stotina glasno podržavalo "orliće".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar