Ранковић: Увијек је тешко отићи из Партизана!

Досадашњи помоћни тренер Партизана Љубиша Ранковић рекао је да му је увек тешко када одлази из Хумске.

Фудбал 20.06.2017 | 09:00
Ранковић: Увијек је тешко отићи из Партизана!
Он је додао да верује да су се Александар Станојевић и он прихватили великог изазова у ПАОК-у.

Ранковић ће каријеру наставити у грчком ПАОК-у где ће бити помоћник некадашњем тренеру Партизана Александру Станојевићу који је од јуче на клупи солунског клуба.

"Сваки одлазак од куће је тежак. Када промените град у једној земљи је тешко, а не када промените земљу. Али, ако сам са 22 године могао да одем у Јужну Кореју као играч и да се снадјем у белом свету... Фудбал је исти свуда, исти су захтеви, ми то знамо. Тешко јесте. Мени је сваки одлазак из Партизана био тежак, али сада није први пут. Проћи ће", рекао је Ранковић за клупску телевизију.

Ранковићу је ово трећи пут да одлази из Партизана. Први пут је отишао као играч, други пут као секретар стручног штаба, а сада одлази као помоћни тренер.

Он се од екипе опростио на Златибору где се црно-бели начазе на припремама. Како је рекао, нико у клубу није правио проблем што напушта екипу и истакао да се тренер Мирослав Ђукић понео као прави господин.

"Нико није правио проблем. Ако је неком жао, жао је мени, јер изазов је пред Партизаном - Лига шампиона. Желим им да се добро спреме, да спортски директор одради оно што је замислио... И нормално, да Партизан удје у Лигу шампиона ове године", рекао је Ранковић.

Ранковић и Станојевић су већ сарадјивали у Партизану.

"Ја сам са Салетом Станојевићем генерација, знамо се од 17. године, јако смо добри другови и увек је постојала та жеља обострана да после Партизана радимо и даље. Овог пута се то поклопило и прихватио сам тај изазов. Већ у уторак путујем за Солун", рекао је Ранковић.

"ПАОК је велики клуб, наш братски клуб. Велика је и одговорност. Прихватили смо се великог изазова и то јесте један од разлога зашто је он то прихватио, а и један од разлога зашто ја идем тамо. ПАОК дуго није узео титулу, пробаћемо да је вратимо у Солун. Даћемо све од себе", додао је.

Он је додао да се нада да ће црно-бели из Београда и Солуна у скоријој будућности поново одиграти пријатељски меч.

"Сигуран сам да ћемо тежити да одиграмо неку пријатељску утакмицу, вероватно сада у Солуну пошто је последња била у Београду", рекао је Ранковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар