У тржном центру погинуле 3 жене

Најмање три особе су погинуле експлозији у тржном центру у Боготи, главном граду Колумбије, до које је дошло у вечерњим сатима.

Свијет 18.06.2017 | 12:33
У тржном центру погинуле 3 жене
Градоначелник Боготе Енриqуе Пеналоса након посјете мјесту експлозије изјавио је како је ријеч о бомбашком нападу у којем је рањено девет особа. Локални медији јављају како је до експлозије дошло у дијелу гдје се налази женски тоалет и да се међу погинуле три жене налази и Францускиња.

Предузете су високе мјере безбједности, а истрага је у току. Након навода да постоји могућност да је напад извела оружана група Војска народног ослобођења (ЕЛН), преговарачка делегација групе осудила је напад и навела како група није одговорна.

Предсједник Колумбије Јуан Мануел Сантос након бомбашког напада у трговачком центру у Боготи позвао је на јединство против тероризма.
Сантос је посјетио мјесто напада у којем су погинуле три особе.

"Сада је вријеме да се сви Колумбијци солидаришу са жртвама и снагама безбједности", рекао је Сантос који је додао како ће данас бити одржан састанак Савјета националне безбједности и да ће након тог састанка имати више информација.

Додао је како још увијек немају јасне информације о томе ко је извео напад, али да ће одговорне особе бити изведене пред лице правде. Казао је како постоји могућност да је експлозив направљен од амонијум нитрата.

Предсједник Колумбије је рекао да се тероризмом покушава изазвати паника међу народом. "Најбољи одговор који се може пружити на овај кукавички терористички напад јесте неподлијегање страху", изјавио је Сантос који је породицама погинулих изразио саучешће, преноси Анадолија.

Коментари / 0

Оставите коментар