U tržnom centru poginule 3 žene

Najmanje tri osobe su poginule eksploziji u tržnom centru u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, do koje je došlo u večernjim satima.

Svijet 18.06.2017 | 12:33
U tržnom centru poginule 3 žene
Gradonačelnik Bogote Enrique Penalosa nakon posjete mjestu eksplozije izjavio je kako je riječ o bombaškom napadu u kojem je ranjeno devet osoba. Lokalni mediji javljaju kako je do eksplozije došlo u dijelu gdje se nalazi ženski toalet i da se među poginule tri žene nalazi i Francuskinja.

Preduzete su visoke mjere bezbjednosti, a istraga je u toku. Nakon navoda da postoji mogućnost da je napad izvela oružana grupa Vojska narodnog oslobođenja (ELN), pregovaračka delegacija grupe osudila je napad i navela kako grupa nije odgovorna.

Predsjednik Kolumbije Juan Manuel Santos nakon bombaškog napada u trgovačkom centru u Bogoti pozvao je na jedinstvo protiv terorizma.
Santos je posjetio mjesto napada u kojem su poginule tri osobe.

"Sada je vrijeme da se svi Kolumbijci solidarišu sa žrtvama i snagama bezbjednosti", rekao je Santos koji je dodao kako će danas biti održan sastanak Savjeta nacionalne bezbjednosti i da će nakon tog sastanka imati više informacija.

Dodao je kako još uvijek nemaju jasne informacije o tome ko je izveo napad, ali da će odgovorne osobe biti izvedene pred lice pravde. Kazao je kako postoji mogućnost da je eksploziv napravljen od amonijum nitrata.

Predsjednik Kolumbije je rekao da se terorizmom pokušava izazvati panika među narodom. "Najbolji odgovor koji se može pružiti na ovaj kukavički teroristički napad jeste nepodlijeganje strahu", izjavio je Santos koji je porodicama poginulih izrazio saučešće, prenosi Anadolija.

Komentari / 0

Ostavite komentar