ЕП: Лош почетак "Орлића" разлог за бригу Лалатовића!

Млада репрезентација Србије поразом започела Европско првенство у Пољској.  ШТЕТА! Добра Србија пала против непобедивих! Португалци искористили два пропуста српске одбране и стигли до првих бодова у Пољској - 2:0.

Фудбал 18.06.2017 | 12:15
ЕП: Лош почетак "Орлића" разлог за бригу Лалатовића!
Штета! Игра није била лоша, али резултат јесте. У првом колу Групе Б Европског првенства за фудбалере до 21 године:

Србија - Португал 0:2 (0:1).

Ко је гледао утакмицу, сложиће се да овај резултат није реалан приказ снага на терену, али тако је како је. Иако су нападали и стварали прилике, наши фудбалери су изгубили и мораће добро да анализирају ову утакмицу како би против Македоније у уторак (18.00, ТВ Арена Спорт), а затим и Шпаније у петак (20.45, ТВ Арена Спорт) испунили циљ и пласирали се у полуфинале.

Имали су наши играчи иницијативу већим делом утакмице, међутим, тренутак пада концентрације у 37. минуту код Максимовића, Милинковић-Савића и Вељковића, који је искористио Гонсало Гуедеш, унео је нервозу у наш тим и везао ноге, пре свих, везистима. До изражаја је тада дошао недостатак такмичарских утакмица прошле сезоне за Немању Максимовића, Марка Грујића и Андрију Живковића, момке који су задужени за креирање акција. Неспоран је квалитет који они поседију, видело се то у пар наврата и ове суботе, али много искуснији Португалци умели су да неутралишу већину наших напада. Додуше, код шутева Грујића главом и Радоњића из волеја и са ивице казненог имали су и среће.

У финишу утакмице и јеку иницијативе нашег тима, до изражаја је дошло мајсторство везисте Бајерна и најбољег младог играча сениорског Европског првенства у Француској - Рената Санчеза. Прелепо је проиграо Бруна Фернандеша, а он по други пут матирао Милинковић-Савића.

Нису "орлићи" успели да нанесу први пораз Португалцима после више од две године, али не би смели да се предају. Квалитет за добар резултат у Пољској имају, само је сада на Ненаду Лалатовићу да пронађе решење како да "подигне" играче после лошег старта, посебно оне који нису у форми.

Играли смо добро, деловали опасно на терену у много ситуација и на крају остали без ичега! Португалија је добила први дуел групе Б на Европском првенству са 2:0, после две слабе реакције српске одбране у 37. и 88. минуту. Осим тих момената, све је деловало како треба, али Орлићи нису успели да дођу до гола који би променио ситуацију на терену, а поготово у другом полувремену када је селекција Ненада Лалатовића имала више од игре. Португалци су наставили серију непобедивости која траје већ две године.

Штета, велика штета. Мораће флеке да се ваде против Македоније и моћних Шпанаца. Португалци су мало боље почели меч, а Невес је у четвртом минуту имао велику шансу када је после прекида добио лопту на пет метара од гола и погодио стативу. Чули су се уздаси са трибина. Гуедес је у тим моментима правио велике проблем јер се добро градио и онда одатле градио нападе Португалаца. Не игра случајно за ПСЖ. Дефинитивно.

Везли су Португалци, али су и Орлићи у 11. минуту напали преко Гајића, у шанси је био Грујић, али му је педаљ недостајао да стигне брже до лопте што би био гол. Мало је недостајало. Али, Орлови су успоставили равнотежу против брзоногих противника. Имао је и Живковић сјајну шансу из слободњака у 19. минуту и погодио живи зид.

Проиграли смо.

А још бољу шансу је имао Ђурђевић. Видело се да су Орлићи почели да држе ствари под контролом, а на лопту Живковића у прилици се нашао нападач Ђурђевић који је шутирао поред гола. Јесте био промашај, али су у тим моментима Орлићи почели да воде коло. Кренули су пасови, кренули су да везу, почеле су лопте у простор.

Португалци су са друге стране највише проблема правили из слободних удараца и прекида, као и нападима по десној страни преко Кансела. А онда је уследила казна са леве стране. Прошао је Поденс, голман Милинковић Савић је слабо одреаговао и Гуедеш се нашао на добром месту да казни тај пропуст за 1:0. Са тим резултатом се и отишло на паузу.

На полувремену је Плавшић ушао уместо Чаврића, Гаћиновић је из средине прешао на леву страну и то је одмах почело да даје резултате, Орлићи су добили на продорности (уз данас одличног Живковића), па је Ђурђевић чак дао гол на старту другог полувремена, али је он поништен због офсајда.

Нападали су Орлићи, држали лопту у поседу, а Португалци су се повукли и чекали шансу из контре преко Гуедеша и Вареле ког је Жорж искусно увео како би искористио његову брзину. Имала је наша репрезентација доста продора по десној страни, али је увек недостајао завршни пас. Много је недостајао…

Грујић је у тим моментима имао колосалну шансу када је главом пуцао поред гола. Потом је и Гаћиновић шутирао са ивице шеснаестерца, као и две шансе Немања Радоњић који је заменио Грујића. Србија је била бољи ривал на 20 минута пре краја.

Лалатовић је свесно “смањио” поставу како Орлићи могли да се јуре са Португалцима, то је дало резултат са брзањицима Живковићем, Радоњићем, Ожеговићем и Плавшићем који се борио као лав, али лопта није завршила тамо где је требало. Недостајало нам је концентрације, а онда смо остали без ње у последњим тренуцима утакмице, што је искористио Бруно Фернандеш и одличну акцију селекције Руија Жоржа претворио у погодак.

Али, безобзира на све, ови момци су заслужили да се верују у њих. Има још два меча, у игри смо и даље. Барем за најбоље друго место…

СРБИЈА - ПОРТУГАЛИЈА 0:2 (0:1)
/Гуедеш 37, Фернандеш 88/

Стадион: Здзислав Кжишковјак 
Гледалаца: 10.724
Судија: Беноа Бастијан (Француска)

СРБИЈА (4-2-3-1): Милинковић-Савић - Гајић, Јовановић, Вељковић, Антонов - Максимовић, Грујић (од 68. Радоњић), Гаћиновић, Живковић, Чаврић (од 46. Плавшић) - Ђурђевић (од 74. Ожеговић).

ПОРТУГАЛИЈА (4-3-3): Варела - Кансело, Ије, Рубен Семедо, Родригез - Карваљо (од 59. Санчез), Невес, Фернандеш - Жота (од 46. Бруно), Поденсе (од 68. Медеирос), Гуедеш.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар