Пожар усмртио најмање 57 лица

Шумски пожар који од јуче бјесни у централном Португалу до сада је однио најмање 57 живота, рекли су државни званичници, преноси Реутерс.

Свијет 18.06.2017 | 12:30
Пожар усмртио најмање 57 лица
Ријеч је о најсмртоноснијим шумским пожарима у Португалу, у историји. Број мртвих саопштио је Хорхе Гомес, државни секретар за унутрашње послове, казавши да је велики број жртава остао у возилима која су се затекла на путевима које је захватило пожариште.

Званичник португалског Министарства унутрашњих послова изјавио је да су смртни случајеви пријављени у области Педрогао Гранде удаљеној око 150 километара сјевероистично од Лисабона, гдје се са ватреном стихијом бори око 600 ватрогасаца.

Према његовим ријечима, 16 особа погинуло је у својим аутомобилима на путу између градова Фигуеиро дос Винос и Кастанхеира де Пера. Три особе преминуле су од удисања превелике количине дима у Фигуеиру дос Виносу.

Португалски медији наводе да је повријеђено двадесетак особа, укључујући шест ватрогасаца. Португалска телевизијска станица РТП наводи да је 14 повријеђених у тешком стању.

Премијер Антонио Коста истакао је да је ово "највећа трагедија људских живота у протеклих неколико година". Он је нагласио да власти раде на идентификацији жртава и да ће спасилачке екипе из Шпаније помагати у гашењу пожара.

У Португалији је у протеклих неколико дана температура ваздуха достигла 40 степени Целзијусових.

Извор: Фена, Срна

Коментари / 0

Оставите коментар