Милан: Нема цијене за коју ћемо продати Донаруму!

Нудили смо 50. 000. 000 и капитенску траку! Из Јувентуса стижу поруке да не могу да пропусте овакву прилику.

Фудбал 19.06.2017 | 20:30
Милан: Нема цијене за коју ћемо продати Донаруму!
Сапуница око Ђанлуиђија Донаруме и даље је главна тема на Апенинима. Одлука младог голмана да одбије нови уговор у Милану је потресла италијанску, али и фудбалску јавност широм Европе.

С обзиром да има још годину дана уговора, постављало се питање шта ће Милан урадити са њим. Изгледа да су Росонери спремни да ризикују и изгубе га наредног лета без обештећења, али и да га у наредној сезони пошаљу на трибине као негативан пример свима који би издали клуб. Ту се Донарума ништа не пита, а стигла је и званична порука из клуба.

„Званичан став клуба је да играч није на продају и да нећемо прихватити било какву понуду за њега. Донарума је за нас непроцењив и зато нема цену“, рекао је Миланов генерални директор Марко Фасоне.

Поводом Донаруме се огласио и Јувентусов спортски директор Ђузепе Марота који је на неки начин сажалио Милан због ситуације у коју је дошао.

„Клубови је јако тешко у оваквим ситуацијама. Суочавамо се радикалним променама у понашању фудбалера. Данас млади играчи рано постају професионалци и одмах имају развијене планове за наставак каријере, који често иду у контраст са плановима клубова који су их одгајили“, рекао је Марота.

Ипак, упркос томе што Марота сажаљева Милан, неће пропустити прилику да му зада уавршни ударац ако се укаже...

„Да ли ћемо довести Донаруму? Очигледно је да имамо право да испитамо сваку могућност за његово довођење. Када је такав играч на тржишту, онда имамо дужност и обавезу да пробамо да га доведемо. Али још нисмо ништа разговарали...“.

Одавно је Јуве пикирао Донаруму, Рајола је радио на тој стратегији са Недведом, али је проблем што је играч на мечу против у Торину љубио Миланов грб и није бираним речима говорио о Старој дами, између редова поручивши Бјанконерима да су лопови због судијске помоћи. Међутим, изгледа да би у Јувентусу радо прешли преко тога само да се докопају Донаруме и добију Буфоновог наследника...

Истовремено, Миланов спортски директор Масимилијано Мирабели признаје да је ова одлукаДонаруме потресла све у клубу.

„Желели смо да навијачима поклонимо нови симбол Милана и Ђиђо је имао све предуслове да то постане. С обзиром на његове године, наша понуда је била енормна. Нудили смо му 25.000.000 евра нето за пет година што на бруто нивоу кошта клуб 50.000.000 евра. Нудили смо му и капитенску траку... Све ово нас је људски погодило. Зато јер ни било преговора, нити су они желели да преговарају. Али свако бира своју судбину. Марота је рекао да су заинтересовани? Зачудило би ме да је рекао нешто супротно“, истакао је Мирабели.

На крају се Миланов директор нашалио и на могућност да Донарума пређе у Реал Мадрид.

“Ако Кристијано Роналдо жели да напусти Реал, а Донарума жели у Реал онда смо спремни да разговарамо“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар