Milan: Nema cijene za koju ćemo prodati Donarumu!

Nudili smo 50. 000. 000 i kapitensku traku! Iz Juventusa stižu poruke da ne mogu da propuste ovakvu priliku.

Fudbal 19.06.2017 | 20:30
Milan: Nema cijene za koju ćemo prodati Donarumu!
Sapunica oko Đanluiđija Donarume i dalje je glavna tema na Apeninima. Odluka mladog golmana da odbije novi ugovor u Milanu je potresla italijansku, ali i fudbalsku javnost širom Evrope.

S obzirom da ima još godinu dana ugovora, postavljalo se pitanje šta će Milan uraditi sa njim. Izgleda da su Rosoneri spremni da rizikuju i izgube ga narednog leta bez obeštećenja, ali i da ga u narednoj sezoni pošalju na tribine kao negativan primer svima koji bi izdali klub. Tu se Donaruma ništa ne pita, a stigla je i zvanična poruka iz kluba.

„Zvaničan stav kluba je da igrač nije na prodaju i da nećemo prihvatiti bilo kakvu ponudu za njega. Donaruma je za nas neprocenjiv i zato nema cenu“, rekao je Milanov generalni direktor Marko Fasone.

Povodom Donarume se oglasio i Juventusov sportski direktor Đuzepe Marota koji je na neki način sažalio Milan zbog situacije u koju je došao.

„Klubovi je jako teško u ovakvim situacijama. Suočavamo se radikalnim promenama u ponašanju fudbalera. Danas mladi igrači rano postaju profesionalci i odmah imaju razvijene planove za nastavak karijere, koji često idu u kontrast sa planovima klubova koji su ih odgajili“, rekao je Marota.

Ipak, uprkos tome što Marota sažaljeva Milan, neće propustiti priliku da mu zada uavršni udarac ako se ukaže...

„Da li ćemo dovesti Donarumu? Očigledno je da imamo pravo da ispitamo svaku mogućnost za njegovo dovođenje. Kada je takav igrač na tržištu, onda imamo dužnost i obavezu da probamo da ga dovedemo. Ali još nismo ništa razgovarali...“.

Odavno je Juve pikirao Donarumu, Rajola je radio na toj strategiji sa Nedvedom, ali je problem što je igrač na meču protiv u Torinu ljubio Milanov grb i nije biranim rečima govorio o Staroj dami, između redova poručivši Bjankonerima da su lopovi zbog sudijske pomoći. Međutim, izgleda da bi u Juventusu rado prešli preko toga samo da se dokopaju Donarume i dobiju Bufonovog naslednika...

Istovremeno, Milanov sportski direktor Masimilijano Mirabeli priznaje da je ova odlukaDonarume potresla sve u klubu.

„Želeli smo da navijačima poklonimo novi simbol Milana i Điđo je imao sve preduslove da to postane. S obzirom na njegove godine, naša ponuda je bila enormna. Nudili smo mu 25.000.000 evra neto za pet godina što na bruto nivou košta klub 50.000.000 evra. Nudili smo mu i kapitensku traku... Sve ovo nas je ljudski pogodilo. Zato jer ni bilo pregovora, niti su oni želeli da pregovaraju. Ali svako bira svoju sudbinu. Marota je rekao da su zainteresovani? Začudilo bi me da je rekao nešto suprotno“, istakao je Mirabeli.

Na kraju se Milanov direktor našalio i na mogućnost da Donaruma pređe u Real Madrid.

“Ako Kristijano Ronaldo želi da napusti Real, a Donaruma želi u Real onda smo spremni da razgovaramo“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar