Морао да преда Оскар полицији

Леонардо Дицаприо је морао да преда статуу Оскара која је припадала Марлону Бранду федералним агентима.

Свијет 17.06.2017 | 07:09
Морао да преда Оскар полицији
Награда, оригинално додјељена Марлону Бранду и годинама касније поклоњена Дицаприју предата је федералним агентима као доказ у случају глобалног скандала корупције у који су умјешани филмски продуценти и малезијски премијер.

Ево о чему се заправо ради:

Филм „Вук са Вол Стрита“ у којем је Леонардо Дицаприо имао главну улогу финансирала је продуцентска кућа Ред Граните Филмс. Једном од сувласника студија Ризи Азизу очух је премијер Малезије, Наџиб Разак.

Новац који је требало да оде у фонд за економски развој Малезије, отишао је у продуцентску кућу и уложен је у стварање филма “Вук са Вол Стрита“. Новац из малезијског фонда је требало да се врати назад грађанима, а он би се улагао у инфраструктурне пројекте.

Сада власти покушавају да врате новац у фонд тако што продају све оно што је купљено од тог новца. Иако малезијски премијер тврди да није урадио ништа лоше, Дицаприо је пристао да сарађује са америчким властима.

Марлон је освојио Оскара за филм „Он тхе Wатерфронт“ 1954. године, а касније је у аутобиографији признао да годинама покушава да га нађе. Године 2013. Азиз и сувласник Ред Граните Филмс Џој Меркфарланд су поклонили Брандовог Оскара Дицаприју за 38. рођендан који су набавили од једног њујоршког дилера за 600 хиљада долара.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар