Morao da preda Oskar policiji

Leonardo Dicaprio je morao da preda statuu Oskara koja je pripadala Marlonu Brandu federalnim agentima.

Svijet 17.06.2017 | 07:09
Morao da preda Oskar policiji
Nagrada, originalno dodjeljena Marlonu Brandu i godinama kasnije poklonjena Dicapriju predata je federalnim agentima kao dokaz u slučaju globalnog skandala korupcije u koji su umješani filmski producenti i malezijski premijer.

Evo o čemu se zapravo radi:

Film „Vuk sa Vol Strita“ u kojem je Leonardo Dicaprio imao glavnu ulogu finansirala je producentska kuća Red Granite Films. Jednom od suvlasnika studija Rizi Azizu očuh je premijer Malezije, Nadžib Razak.

Novac koji je trebalo da ode u fond za ekonomski razvoj Malezije, otišao je u producentsku kuću i uložen je u stvaranje filma “Vuk sa Vol Strita“. Novac iz malezijskog fonda je trebalo da se vrati nazad građanima, a on bi se ulagao u infrastrukturne projekte.

Sada vlasti pokušavaju da vrate novac u fond tako što prodaju sve ono što je kupljeno od tog novca. Iako malezijski premijer tvrdi da nije uradio ništa loše, Dicaprio je pristao da sarađuje sa američkim vlastima.

Marlon je osvojio Oskara za film „On the Waterfront“ 1954. godine, a kasnije je u autobiografiji priznao da godinama pokušava da ga nađe. Godine 2013. Aziz i suvlasnik Red Granite Films Džoj Merkfarland su poklonili Brandovog Oskara Dicapriju za 38. rođendan koji su nabavili od jednog njujorškog dilera za 600 hiljada dolara.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar